diş fırçası

bulutdm
Diş fırçalarıyla ilgili olarak piyasada çok seçenek var. Peki işe yarayanı hangisi?

Diş fırçalarında olması gereken bazı temel özellikler var. Bu temel özellikler "fdi" tarafından belirleniyor.

İlki, hepimizin bildiği sertlik derecesi. Bu konuda tercih biraz kullanıcıya kalmış. Orta sert diş fırçası öneren hekimleri de görsem de yumuşak diş fırçasının bizim milletimize daha uygun olduğuna inanıyorum. Eğer yoldan asfalt kazır gibi diş fırçalıyorsanız yumuşak diş fırçası kullanmak zorundasınız diyebilirim. Yumuşak diş fırçalarının temizleme etkinliğinin düşük olduğunu düşünebilirsiniz. Bu aslında sizi daha çok uğraştıracağı için iyi bir özellik. Çünkü ne kadar uzun süre fırça ağız içinde kalırsa o kadar iyi temizlik sağlanıyor.

İkincisi, fırça başının boyutu. Fırça başı her zaman için mümkün olduğunca küçük olmalıdır. İki kez sürttüğünüzde bütün ağzınızı temizlediğini düşündüğünüz boyutta fırçaları kullanmayı lütfen bırakın. Mümkünse çocuklar için olan fırçaları kullanmayı deneyin. Sertlik derecesinde olduğu gibi fırça başı küçüldükçe fırçalama süreniz artar.

Üçüncüsü, diş fırçasının kıllarının sıklığı. Seyrek kıllı fırçalar temizlediğinizi düşündüğünüz diş yüzeylerinde es geçilmiş alanlar bırakabilir. Fırça kıllarının sık olması istenen bir özelliktir.

Dördüncüsü, fırça sapı dizaynı. Fırça sapı kalınlığı özellikle çocuklarda ve engelli bireylerde büyük önem teşkil eder. Sap, manipülasyonu kolaylaştıracak kadar kalın olmalıdır. Böylece kullanıcı rahatlıkla fırçayı kullanabilir, ağız içinde yönlendirirken zorlanmaz.

Beşincisi, fırça kılı yerleşimi. En güzelini sona sakladım evet. Fırça kılları eğimli olabiliyor, düz olabiliyor, kenarında süsü püsü inciği boncuğu olabiliyor. Hangisi en doğru? Bu konuda firmaların değişik tasarımlarının aksine tavsiye edilen dümdüz ve dik fırça kılları. Yandan baktığınızda tüm kıllar aynı boyutta olmalı. Kılların tamamı fırça başına dik uzanmalı.

Tüm bunları bir araya getirdiğimizde genel olarak çocuk diş fırçaları kullanılmaya en uygun olanlarıdır. Fakat tabi ki yetişkinler için üretilen ve bu özellikleri taşıyan fırçalar da mevcut. Ve bingo! Çoğu diş fırçasından daha uygun fiyatlılar. Sırf satmak için üretilen, etkinliği düşük, süslü püslü fırçalara vermeyin paranızı.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol