patrice lumumba

extraterrestrialdefense
patrice émery lumumba cıa'in üst düzey yetkilileri tarafından planlı şekilde öldürülmüş bir devrimcidir. o sırada kongo topraklarını sözde korumak için bulunan birleşmiş milletler yetkillileri de bu suça ortak olmuştur.

1960 yılında cıa tarafından biyokimyager sidney gottlieb'e afrika kıtasındaki karakteristik hastalıklardan oluşabilecek, zehirli bir içerik yapması için görev verilmiştir. s. gottlieb bu görevi başarı ile yerine getirmiş, 1960 eylül ayında kongo'ya amerikan büyükelçiliğine bu zehiri getirmiştir. birleşmiş milletler görevlileri burada devreye giriyor. hep birlikte, lumumba'nın evini görünürde korumak için orada bulunan bu kişiler, bu zehiri lumumba'nın dişmacununa mı koysak ya da ağızdan alabileceği bir yiyeceğe mi enjekte etsek tartışması yaşarlar. aynı sırada ateşli silahlar kullanmak gibi bir seçenek karşısında, "cinayet son seçenek(!)" olarak görülmüş ve reddedilmiştir.

zehiri buzdolabında saklayan ve gün sayanlar bir süre sonra zehir toksik özelliklerini kaybedince bu plan işlevselliğini yitirmiştir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol