yakılan askerlerimizin ailelerinin söyledikleri

ersel

Kaynak : http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/isid-goruntulerindeki-kisilerin-aileleri-konustu-1583444/

22.12.2016 tarihinde gördüğümüz o görüntülerden sonra askerlerin aileleriyle görüşüldüğünü şuan öğrendim. askerlerden Fethi Şahin'in ailesi asker değil IŞİD'liydi demiş.aynı zamanda bu şahış ailesiyle irtibata geçip 'pişmanım, beni burdan kurtarın' demiş. Bundan birçoğumuzun farklı mecralar tarafından haberi olmuştu. Ancak asıl vahim olan 'askerimiz' Sefter Taş'ın ailesinin söyledikleri.Haberde yazıldığı gibi aktarıyorum :

“Eşim ve çocuklarım olayı duydular, sinir krizi geçirdiler. Annesi halen baygın”
“Videoların çıktığını duyduk ama inanmak istemedik. Birçok kişi bize söyledi fakat dedik doğru değildir. Olayı duyan Sefter'in annesi ve kardeşleri sinir krizi geçirdiler. Sefter'in annesi halen baygın. Çok kötüler. Perişan olduk. Hâlâ ölmemiş diye düşünüyoruz. Dua ediyoruz. Olayın doğru olup olmadığını öğrenmek için şimdi Aralık İlçe Jandarma Karakolu'na geldik. Yetkililerden bilgi alacağız. Şimdiye kadar kimse bize resmi bir haber vermedi.”

Bunları söyleyen bir TÜRKİYE CUMHURİYETİ askerinin babası. daha önce de annesi 'iğnelerle ayakta duruyorum' demişti. söylenecek söz bitti.

edit: bazı şeyler yeterince açıklanmamış ya da yeterince haber yapılmamış galiba. tsk'nın yaptığı şu açıklama ''"Devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, 29 Kasım 2016 Salı günü saat 15.30 sularında iki silah arkadaşımızla irtibat kesilmiş olup, bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir" görüldüğü gibi 29 kasım 2016 tarihine ait. Sefter Taş isimli askerimiz ise 1 eylül 2015 tarihinde kaçırılmış. kaçakçılara müdahale ettiği sırada kaçırıldığını söylemiş ve defalarca beni kurtarın demiş.

''IŞİD, Eylül 2015'te de Suriye'nin Kilis sınırında Sefer Taş isimli bir Türk askerini kaçırmıştı. Taş halen IŞİD'in elinde.''
Kaynak: Al Jazeera

edit2: belki de 29 kasım 2016 tarihinde kaçırılan askerlerimizin kim olduğunu ve akıbetini sorgulamamız lazım. sahi hiç sorgulandı mı? hiç haber yapıldı mı?
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol