29 kasım 2016 öğrenci yurdu cinayeti

mangounchained
Asıl katilin devlet olduğu 29 kasım tarihinde gerçekleşmiş elim olay. maddi durumu yetersiz insanlar binbir umutla kredi yurtlar kurumundan cevap bekliyor ancak bir yerlerde amcası/dayısı olmayan insanlar için hayal teşkil ediyor. devlet yurtlarının ücretsiz olması şart. nitekim zamanında gülen cemaatinin kucağına attıkları çocuklar, menzil-süleymancı-artıknebokcuysa tarikatlarına kaymaya başladı bile. yok ailelerin de bir suçu yok ki. adananın köyünde yaşayan adam kızı okula gitsin diye uğraşıyor, ki çoğu köyde bununla uğraşmazlar bile, parası yok mecbur bu tarz yurtlara aylık 100 tl ve altı ücret ödüyor. elinden o kadarı geliyor.

ayrıca bu durum sadece adanadaki yurtla alakalı bir durum da değil. ülkenin her yerindeki az gelişmiş yurtlarda durum bu yönde. hepsinin yangın çıkışı kilitli ya da merdivenler formalite icabı yapılmış. düzgün denetleme yok, caydırıcı yaptırımlar yok, yurt işletmecileri de durumu takmıyor.

ölen çocuklar için ne kadar üzülsek azdır. çocuk yahu onlar canları başkalarına emanet edilmiş, kendilerini koruma yetisi olmayan yavrucaklar. ama biliyoruz ki bu hükümet ne çocukların psikolojisi ne de yaşam hakkıyla ilgilenmiyor. her defasında olduğu gibi suçu başkasına atarak kendilerini bu vahşetten yırtma peşinde. yazık.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol