tecavüze uğrayanın tecavüzcüsü ile evlendirilmesi

simplist
başlığı olduğu gibi yorumlayacak olursak; tecavüzün bir veya birkaç defa ile sınırlı kalmayıp, yasal yoldan sürdürülmesi ve legalize edilmesidir.
suçsuz olmasına rağmen en ağır cezayı çeken fatmagül'ün dramıdır.
başlık eğer halihazırda görüşülen yasa ile ilgili ise; tam olarak durum bu değildir anladığım kadarıyla. kendi rızası ve ailesinin onayı ile yasal olarak küçük yaşta evlenmiş kişilerle ilgili bir düzenleme gibi görünüyor. mevcut yasada aile onayı olsa bile, küçük yaştaki kişiyle (evlilik olsun ya da olmasın) cinsel yakınlık kuran kişi tecavüzcü olarak işlem görüp ceza alıyor. düzenleme ile gerçek tecavüzcü ile bu durumda olanların ayrıştırılması amaçlanıyor yapılan açıklamalara göre.
küçük yaşta evliliği ya da ilişkiyi onayladığım düşünülmesin bu yazdıklarıma bakarak. geçmişe dönük böyle bir düzenleme mevcut durumdaki insanların mağduriyetini giderecektir ancak akabinde bu tür uygunsuz evliliklerin önlenmesine yönelik tedbir, yaptırım ve yasal düzenlemeler de gelmesi elzemdir.
yazılı, basılı, görsel ve sosyal medyanın yönlendirmelerine kapılmadan olayın aslını araştırıp ona göre hüküm ve tepki vermek gerek.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol