ayet bükücülük

independence
sabit fikirli bir insana bir sey izah etmek kadar zor mesgale yok bu kainatta. ışid ve pkk militanlari da bu sekilde yetisiyor iste. adamlarin once beyinlerini yika sabit fikirli hale getir ki ne dersen yapsinlar.

inandiginiz, kabul ettiginiz seylerden farkli fikirlere de acik olmayi ogrenmek lazim, aksi durumda tektip askerden ote bir gelisim yasayamazsiniz kendi dunyanizda.

her yerde her zaman belirttigim uzere, dini savunuyor degilim, dindar hic degilim. ancak kendi dusuncelerim kadar baskalarinin dusuncelerine de onem veririm, onlari yok saymam. daha otesi bir kose yazarinin yazisini okuyup o yazi kendiminmiscesine sahiplenip savunmam. o yazi o kisinin dusuncesidir, ben o yazidan sadece uzerime dusen payi alirim ve hayatimin kimi evrelerinde degerlendirmeye calisirim hepsi bu. okudugum ve ogrendigim seyler de yeni dusunceler elde etmemi saglar. yani ne ayet bukucuyum, ne ayetleri savunuyorum, ne de onlara inanmaksizin yok sayiyorum.

diyorum ki;

bir tanri varsa ve bizlerin bildigi ogrendigi inandigi formda bir tanri ise, her seye gucu yeten bir varliktir. suretinin milyarda birini goren bir kisinin kör oldugu, peygamberine asasi ile denizi yardiran, bir diger peygamberine ölüyü dirilttiren, bir digerine turlu kiyaklar gecen bir tanri var ise sayet, elbette ki bir bebegin de konusmasini haydi haydi saglayabilir. dogrudur ya da yanlistir, gercektir ya da rivayettir, o kisim benim problemim degil, ilgi alanim hic degil. ben sadece mantigimi yurutuyorum ve bu duzlemde fikrimi paylasiyorum. "hayir boyle bir sey olamaz, bu cok sacma" diye inat etmiyorum. kuştan biraz hallice olan beynimizle henuz bilemedigimiz ve muhtemeldir ki binlerce yil daha bilemeyecegimiz nice gercekler var bu kainatta.

daha yeni sayilabilecek bir zamanda 94 ışık yılı öteden pek de dogal olarak kabul edilmeyen sinyal almadik mi?

(bkz: 94 ışık yılı öteden gelen ve doğal olmayan sinyal)

hangimizin zihni 94 isik yili oteden gelebilecek bir sinyali kabul edebiliyor bugun? hangimizin ilmi irfani bu buyuklugu bu genisligi kabul edebiliyor? bu genislikte bir evrenin bir toplu igne basindan daha kucuk bir maddenin patlamasi sonucu olustugunu kim mantigi ile aciklayabilir?

(bkz: #1086071)

karsit fikirlere acik olmadigin surece ne sen kendini gelistirebilirsin, ne de insanlik gelisebilir. hepimiz bir celal şengör olmusuz zaten, ateist kimligimiz ile ilgi cekmeye hallenip duruyoruz.

unutma, bindigin ucak duserken o ucakta bir tane bile ateist kalmayacak, dualar esliginde bitireceksin yere dogru ilerleyen hizli yolculugunu. oturdugun koltukta elinde kahven ile anti dincilik oynamak kolay.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol