ateizm

independence
tanrinin ve dinin varligini sadece kuran'da, elmali hamdi'nin tevsirlerinde, makalelerde, kitaplarda ve dahi beglesellerde arayarak bulmak cok mumkun degil, dolayisi ile tanrinin ve dinin varligini bu yollarla kendine kanitlamaya calisan insan maca 5-0 maglup baslamis demektir.

tanrinin ve dinin varigini matbuu evraklarda aramak yerine insan kendi icinde arasa, dogada arasa, evrende arasa hic sikinti cekmeyecek oysa ki. tamam kuran diyoruz, allah kelami diyoruz ama allah'in varligina halen kanaat getirmemis kisi allah'in kelamina nasil kanaat getirsin? bu anlamlar once insan kendi icinde aramali, yasadigi evrende aramali. mumkun olmanin yanindan dahi gecemeyecek tesaduflere itibar etmek yerine, mutlak bir gucun varligini dusunmeli.

acik konusuyorum, tesaduflere itibar etmek isin kolayina kacmaktir. zira tanri varsa ve varligi kabul ediliyorsa, o zaman var oldugu kabul edilen tanrinin kurallarina uymak icap edecek. oysa tesadufler size herhangi bir kural getirmezler, zira kendilerinin olusumlarinda dahi kural yoktur, dogasi geregi her sey tesaduflerden ibarettir. sen hayatin boyunca tesadufen milli piyangoda amortiden yukari bir sey tutturamamisken, koskoca kainatin yaratilisini tesadufe baglarsan zaten inanma, bosver. tanri yok, din yok, kafan rahat, mis.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol