mustafa kemal atatürk

profesyonelogrenci
ne seviyorsunuz goygoyu ya, yapın başka yapacak bir şeyiniz yoksa tabi yapacaksınız. yalnız atamı bu işe neden alet ediyorsunuz? kendi çapınızda birini bulmanızı öneririm.
kapağın büyüklüğünü görüp ağlamamış olursunuz.

kelime kelime gidicem. boş adamım ben, yazarım. özet geç piç diyenlere özet yok.

"ateist cenah" tamlaması bir boş kümedir. çünkü ateistlerin ateist olmak dışında ortak herhangi bir paydaları yoktur. örneğin "müslüman cenah" dersek orada "meleklere inanmak" "şeytanı sevmemek" "allaha inanmak" vs ortak bir çok kesinlik bulabilirken ateistlerde herhangi bir dine inanmamak bile çok çeşitli olabilir. istisnai olarak bir çatı altında toplanan ateistler sadece kendi bireysel inanma-inanmama özgürlüğü haklarını savunan insanlardır. bunun dışında ortak bir ülküleri bile yoktur.
ateistlerden bu kadar korkmayınız. kimseyi ham yapmazlar umurlarına bile takmazlar.

işbu sebeple aziz nesin isimli kendini ateist olarak tanımlayan bireyin bir düşüncesi başka herhangi bir ateisti bağlamaz. neden? çünkü ateistlerin ortak değerleri yoktur.
bir müslüman "zina haram" der çünkü tüm müslümanların inandığı kitapta o yazar. bu yargı tüm müslümanlara mal edilebilir. ama ateistin teki çıkıp bir şey söyleyince nasıl başkasına mal edeceksin?

yine aynı sebeple bir insanı sevip sevmeme durumu "ateist" insanların hepsine mal edilemez. kişinin kendi görüşüdür. var mı yok mu böyle bir açıklama araştırma yapma gereği bile duymuyorum. beni bağlamıyor. bir ateist olarak atatürkü sevip sevmediğimi bir açıklama ile anlayacak değilim.


ikinci olarak miras konusuna gelelim.
linki verilen sitenin nasıl bir bakış açısıyla olayı anlattığını daha açmadan biliyordum. çünkü böyle bir yazı yazabilmek için düpedüz "arsız" olmak gerekir.

bak kardeşim olaydan tamamen bağımsız bir şey söyleyeyim, bir yerde bir olayın iki taraflı bakış açısını anlatırken, bir tarafın savunmaları için "işte böyle saçma iddialar" "komik iddialar sadece güldürüyor" "ne boş konuştular yahu" tarzı cümleler kuruluyorsa o yazı ne tarafsızdır ne de ciddi. olsa olsa hülooğcu insanlara gaz vermek için yazılmıştır. ama hatrın için böyle bir haberi ciddi ciddi inceledim ve kendini tekrar eden boş iddialardan başka bir şey göremedim.

açıkcası görsem bile böyle bir konuyu konuşmayı kendime yakıştıramam. yediğim kaba pislemek gibi huylarım yoktur.

ama olanlar için söyleyeyim, yapılan hırsızlıklar konuşulacaksa sıra atatürke gelene kadar çok kişi var.
senin çaldı dediğin parayı para üstü diye sıfırlayan var.
önce bunları görmek lazım.

hepsinden önce de haddini bilmek lazım.
tanım: kendini sevmeyecek kişilere ülke vermiş kişi.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol