beğendiği yemeğin fiyatına bakmadan sipariş verebilenler

independence
ben bu insanoglunu anlamakta cidden cok zaman zorlaniyorum.

hayir bu neyin havasi neyin kafasi? oturdugun yerde begendigin yemegin fiyatina baksan ne, bakmasan ne? gittigin yerin lezzet ve fiyat orani ile alakali az cok bilgin vardir zaten, ne diye fiyata bakasin, ya da baktin diyelim, ee? bu durumu bir itibar olarak goruyorsaniz cidden buyuk eziksiniz, bak cidden diyorum.

istanbul'da gitmedigim restaurant bar vs. kalmamistir, binmedigim araba modeli surmedigim araba türü kalmamistir. amac hava atmaksa biraz daha detaylandirayim, cessna'dan airbus a380 e kadar aklin gelebilecek her tur ucagi da pratikte kullanacak bilgiye sahibim. amac hava atmak ya, eksigim kalmasin istedim bu zihniyetteki insanlardan. gittigim restaurantlarda menuye bakarken fiyata da bakarim kimi zaman ama bunu da hicbir zaman fakirlik olarak gormem, tipki fiyata bakmadigim zamanlar bunu zenginlik olarak gormedigim gibi.

kendi kisisel gorusume gelince;

bu ve benzeri basliklar acmak tamamen bireyin kendi ego tatminidir, aslinda hicbir kosulda yapamayacagi seyi yapabiliyormuscasina betimlemektir. nasil olsa bireyi sozluge alirken yalan makinesine sokmuyoruz. klavye sagolsun, sozluk sagolsun, genis genis yaziyor insanlar.

bir diger kisisel gorusume gelince;

velhasil zenginsin, velhasil bir restauranta gittigin zaman yiyecegin yemegin fiyatina bakmaksizin siparis verebiliyorsun. ee? bunu belirtmekteki amac gorgusuzlukten baska ne olabilir ki allahaskina. cok luks bir restauranta gitmissindir de corba nin yaninda su siparis vermissindir. onda da en baba 40tl hesap gelir. noldu simdi?

allahaskina az otede ciglik atin "benim zerre gorgum yok" diye, bak cok rica ediyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol