boks

mucadele
spor cahillerinin durdurak bilmeden birbirini pataklamak, horoz dövüşü, meydan kavgası gibi saçma sapan şekilde nitelendirdiği olağanüstü kondisyon, akıl, kuvvet, teknik bilgi, esneklik, hız, dayanıklılık ve sonra yine akıl gerektiren, hayatın tam anlamıyla simülasyanu olan, tek başınıza olduğunuz, hataya pek bir töleransı olmayan, belli başlı kuralları olan, bu kuralların dışına çıkamayacağınızn meydan kavgası olmayan, puanla da galip gelinebilen spor.

yumruk atmadan nasıl maç kazanılır bize 42 sene önce muhammed ali göstermiş. bu maç için bahis sitelerinin muhammed aliye bire altı oran verdiğini george foreman'ın ağır favori olduğunu da hatırlatalım.



Edit:15 nisandan beri içli dışlıyım bu sporla. hatta eylül ayında kick boksu da ekledim antreman listeme daha çok dövüşme fırsatı edinme amaçlı. (daha önce de kısa süre kick boksa gitmiştim bu arada.)

burun şeklim biraz bu süreçte bozuldu. zaman zaman mor gözle gezdim. yalnız epey ilerleme kaydettim. 2017 yılında kendimi deneme amaçlı müsabakalara katılmayı düşünüyorum. bir sonraki seneye ise daha hazır ve zinde olurum diye düşünüyorum.

antremanlarımız keyifli geçiyor. stres, yorgunluk, negatif düşünceler salonda bırakılıyor genelde :) spora gelen modeller de hep düzgün insanlar. bu da bir artı sanırım.

yapın, yaptırın diyorum. fakat estetik kaygılarınız çok fazlayda dövüşmeyin, fazla hırpalamayın kendinizi :)

edit2: dün az daha burnum kırılıyordu. burundan nasıl atardamar kesilmiş gibi kan fışkırır bunu gördüm. bol bol sparring yapmam gerekirken burun epey dağıldığı için çok zorlayamıyorum.. mart-nisan aralığında istanbul şampiyonasına girecek olmam da cabasî. umuyorum karşıma en azından ilk maçımda dengim bir rakip gelir :) tecrübeli birine denk gelirsek sıçtık..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol