bonzai

independence
"bonzai" olarak nitelendirilen zehire karsi verilen mucadele super ama uygulanis psikolojik acidan son derece mahsurlu. sadece iki mahsurunu yazicam, gerisini siz kendi zihninizde turetirsiniz.
1- oncelikle mucadeleyi sadece bonzai isimli zehir ile tekele indirgersen "lan devlet bile sadece bonzai’ye karsi mucadele vermeye basladi, demek ki diger uyusturucularda bu kadar sakinca yok" dusuncesini akillara getirip kendi ayagina kursun sikabilirsin.
2- her yerde bir bonzai adi aldi yurudu. bonzai’nin ne oldugunu bilmeyen ama uyusturucuya yatkin kisilerin aklina karpuz kabugu dusurup hic yoktan yere sirf meraktan insanlari bonzai isimli zehire yoneltebilirsin.
diyecegim o ki mucadeleyi bonzai’ye indirgemek yerine tum uyusturucu maddelere karsi topyekun savas acmak gerekli. kokain, eroin, esrar ve diger uyusturucu maddeler bonzai’den daha masum degiller. hatta bu saydigim isimler orantiya vuracak olursan hamas yaninda israil gibi kalir. bonzai kaka digerleri cici intibasi yaratmak cok riskli bir durumdur. mucadele vereceksen bir seye karsi, bunun sosyolojik ve psikolojik etkilerini de dusunup ona gore bir strateji olusturman sart.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol