sancaktar

tasarimharikasi
provokasyon sözcüğünün karşılığıdır. kullanılmış tuvalet kağıtlarının işlevi bile bu neşriyattan kat be kat üst mertebededir benim gözümde. kötü niyetli, çiğ, sefil organizmaların nefretlerini kusmak için pusuda beklediği aymazlık çadırıdır. iktidara stepne değil, irinlerini akıttıkları kağıt bile olamayacaktır.

koç grubunu sevmiyorum, "olmasaydın olmazdık" sloganı da oldukça oportünist açıkçası. koç grubuyla arasına mesafe koymayan atatürkçüleri elbette yadırgamıyorum; 80 darbesi birçok yönden tüketim ve sermaye çarkıyla ilerici güçleri ezdi geçti. atatürkçülük adına söylenecek sözler de hep sermayenin bekçiliğini yapan büst atatürkçülerine kaldı.

benim itiraz ettiğim nokta elbette bu iki grup arasında atatürk’ü harcatmamak vs. değil. atatürk olm bu, adamın aklanmaya ihtiyacı mı var; binlerce kez selam, saygı ve hürmet olsun bu vesileyle...

buradaki olay şudur: bir insanın ölüm gününde o matemi yaşayan milyonlar var. devriminin ve bizi karanlıktan çıkarışının son bulduğunu düşündüğümüz bir gün daha zinde uyanma düşüncesi var. atatürk; bilimin, sanatın ve yepyeni bir kültür yaratımının tezahürüdür; acıların, dramların kol gezdiği bir coğrafyada olabildiğince rasyonel davranarak, kimi zaman kuruyla yaşı beraber yakma mecburiyetine girerek bizi birey olarak, evlat olarak yetiştiren adamdır.

sen kalkacaksın, 10 kasım geldiğinde kurduğun pusuyla aleme nazire yapacaksın.

repliği hatırla keke: "adamın götünden kan alırlar kamil kan!"
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol