benduruyorumsebagitti

independence
#1018451

oncelikle belirtmekte fayda goruyorum, kendisini sozlugun en kaliteli en saglam yazarlarindan biri olarak gorurum, bilirim. yazdigi her yaziyi bir bir okurum ki zaten genelde geceleri yazar, o sebeple okumasi daha bir zevkli daha bir keyifli oluyor. fikirlerinin bir kismina katilmasam bile, du$uncelerini alabildigine yuksek sesle soyledigi icin, yazdigi icin oylamaktan da cekinmem, zira benim oylama kriterim benim du$uncem dahilinde olan insanlarla sinirli degildir. duzgun cumlelerle fikirlerimin tam aksini acikca belirten insanlar benim icin daha evladir.

lakin;

kendisini bir konuda uyarmak istiyorum.

sanirim bugune has olarak hatali bir savunma ve hatali orneklendirmeler icerisinde.

$oyle demi$ alakali entrysinde;

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:

allah’ın varlığını inkâr edenler yok mu? ve daha neler... "kürtler yoktur, kürtçe yoktur" demek değildir ki bu #1018413

imam hatipler, ilahiyat fakületleri, imamlar var diye imana mı geldi kâfirler?

adalet bakanlığı var diye adalet mi var, adı savunma bakanlığı diye pentagon’un faaliyetleri meşru mu, adında islam geçiyor diye iran islam’a çok mu uygun bir şekilde dizayn edilmiş falan diye uzatmayacağım.

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:

oncelikle allah’in varligi kismina girmeyecegim, benim icin vardir bir ba$kasi icin yoktur. kimsenin inani$ina kar$imak benim haddime degil ancak adalet bakanligi vardir, savunma bakanligi vardir. i$levsel degillerdir belki, belki de uygulamalari, me$ru degildir ama bu onlarin var oldugu gercegini degi$tirmiyor. bu anlamda kurtce de vardir, begeniriz yahut begenmeyiz ama vardir. kurtce’nin var olmasi bizlere bir $ey kazandirmak durumunda degil ama bize bir $ey kazandirmiyor diye kurtce’nin varliginin me$ruiyeti sorgulanmamali. mesela imam hatiplerin varligindan zerre ho$nut degilim ve bana katkisi da getirisi de sifir, ancak ben ho$nut degilim diye yahut bana getirisi sifir diye bu kurumlarin varligini sorgulamiyorum, onlar icin "esasen boyle yerler boyle kurumlar yoktur" demiyorum.

burada bu yazdiklarimizin sebebi $u cumleler ile ba$ladi;

#1018413

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:

biz de olmayan dile öpücük veriyoruz. türkçe, arapça ve ağırlıklı olarak da farsçadan oluşan bir dil.

bu dilde yazılı, sözlü bazı eserlerin olması, onun kendi başına bir dil olduğunu göstermez. bu ırkçı ya da inkârcı bir söylem değildir.

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:

tepkim yahut tepkimiz bu cumleleredir.

kurtce’nin varligini tarti$amayacagimiz gibi kurtler icin onemini yahut onlara katkisini da tarti$amayiz, en azindan ben tarti$amam zira kurt degilim. ayrica kurtce’yi yok saymanin kurt’leri de yok saymak anlamina gelecegine inananlardan birisiyim zira bir halkin öz degerlerini yok sayarsan halki da hepten yok saymi$ sayilirsin. du$unsene birilerinin turkce’yi yok saydigini ve cok insanin buna inandigini.

elinde ne kaldi geriye bu durumda?

bir $eylerin varligini bilerek ve kabullenerek tarti$mak ba$ka bir $ey, bir $eyleri hepten yok sayarak onlari gormezden gelmek bamba$ka bir $ey. eger kurtce’nin varligi bir sorun olu$turuyorsa sende, varligini zaten kabullenmi$sin demektir. var olduguna bile inanmadigin bir $ey neden sorun olu$tursun ki zihninde?
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol