ekşi sözlük

independence
yazarlarin bilgilerini savciliga verme konusuna bir aydinlik getirelim.

buna bilgi sozluk de dahil olmak uzere, hic bir komunite yonetimi "savcilik kanali ile gelen bilgileri verin emrine" kar$i duramaz, aksi taktirde suc i$lemi$ olur. bugun herhangi bir bilgi sozluk yazari hakkinda boyle bir talep resmi olarak elimize ula$sa, kanunen bilgileri savcilik kanalina teslim etmek zorundayiz.

peki bilgileri teslim edilen yazarin bilgilendirilmesi?

yazik ki soru$turmanin gizliligi acisindan bu da mumkun degildir. zaten bilgileri talep eden savci, acilan soru$turmanin gizli oldugunu ve dolayisi ile bilgileri alinan ki$i yahut ki$ilerin bilgilendirilmemesi konusunu yonetime iletir, iletmi$tir. aksi bir davrani$ yine suctur.

peki yazarina sahip cikma durumu?

teorik olarak mumkun gozukse bile pratikte uygulanabilirligi yoktur. ek$i sozluk cok kalabalik bir komunitedir ve hakkinda soru$turma ba$latilan yazarlari ile alakali hukuki destek vermesi mumkun degildir.

$oyle du$unun;

facebook’ta kanuna aykiri bir yazi yazdiniz ve savcilik facebook’tan sizin bilgilerinizi istedi. facebook yasal zorunluluklari sebebi ile sizin bilgilerinizi verir ve olayi orada biter. zira ne facebook sizi tanir ne de siz facebook’u. her $ey gonulluluk esasina dayali olmasi sebebi ile kimse kimsenin arkasinda durmaz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol