domuz gribi

aello
meksika’da ortaya çıkan salgın sadece 13 günde 86 can aldı. yüzlerce kişi domuz gribi şüphesiyle karantinaya alındı. meksika’da tüm etkinlikler iptal edildi. herkese koruyucu maske takma çağrısı yapıldı. okullar, müzeler, kütüphaneler ve tiyatrolar, binden fazla kişinin hastalandığı salgını zapt etmek için kapatıldı.

abd yönetimi, domuz gribi ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini, vatandaşlarının panik yaşamasına gerek olmadığını açıkladı. beyaz saray sözcüsü robert gibbs, amerikan televizyonu nbc’ye verdiği demeçte, salgına karşı gerekli önlemlerin alındığını, başkan barack obama’nın da düzenli olarak bilgilendirildiğini söyledi. beyaz saray’ın, domuz gribinin abd’deki 11 vakanın dışında yayılması durumunda yapılacaklarla ilgili olarak da bir açıklama yapması bekleniyor. domuz gribi yüzünden meksika’da 86 kişi hayatını kaybetti.

dünya sağlık örgütü (dsö), meksika’da ölümlere yol açan domuz gribi virüsünün evrim geçirip çok daha tehlikeli hale gelebileceğini açıkladı. dsö yetkilisi keiji fukuda, telefonla düzenlediği basın toplantısında, ’’virüsün evrim geçirmesi kuvvetle muhtemel. virüs evrimleştiğinde, bunun halk sağlığı için çok daha tehlikeli hale gelmesi de açıktır’’ ifadesini kullandı.

dsö, dün meksika ve abd’de ortaya çıkan ve insandan insana geçen yeni a/h1n1 tipi domuz gribi virüsünün salgın hale gelme olasılığının yüksekliği konusunda uyarıda bulunmuştu.
...

(bkz: cumhuriyet portal)

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol