demokratik toplum partisi

independence
2 onemli husus belirtmek istiyorum yazima ba$lamadan once;

1- felaket bolucu bir parti ama oyle boyle degil. yaptiklari her hareket boluculuge dair.

2- bu partinin bari$, ozgurluk ve demokrasi nidalarini gercek olarak algilayan her bireyin ayri ayri beynini sikeyim cok afedersiniz.

tarih: 19 eylul 2008 cuma

yer : cizre / bir ilkokulun duvari.

zil calar, ogrenciler dagilir ve evlerine dogru yola cikarlar. ancak bir ses onlara seslenir. "durun bir dakika!". nooluo amuagoim du$unceleri ile ilkokul ogrencileri arkalarini donerler. bir de bakarlar ki okullarinin duvarina bir beyaz tahta dayanmi$, ba$inda da elinde ince hikaye kitaplari tutan bir lavuk, ogrencileri o tarafa dogru cagariyor. "vay amunakoim arkadas ya ne guzel mac yapacaktik mahallede, bu dalyarak da nerden cikti" $eklinde du$unen minik ogrenciler kendilerini cagiran dallamanin yanina giderler ve "ne dion lan ancuk" derler.

eleman: cocuklar, haydi kendi anadilimizi ogrenelim. bu tahtayi o yuzden getirdim. bu hikaye kitaplari da sizler icin basildi. bakin uzerinde kurtce ozgurluk yaziyor.
ogrenciler: e yarraaam. ben hangi dilde konu$uom ya? neyse hafiz. senin bu maymunluguna katlanirsak hemen bitecek mi bu olay? macimiz falan var, hem manita mahallede yol gozler. he anam benim?
eleman: hemen bitecek.

ve eleman eline aldigi kalemle tahtaya kurtce alfabeyi yazmaya ba$lar. arkadan kimi ogrenciler hafif sesle mirildanir.

"ulan bu yav$agin yazisi da okunmuyor ki a.k. bi de bize ogretecen uskumru kafali seni."

daha sonra ayni eleman kimi ogrencileri tahtaya cagirir ve ogrendigi harfleri yazmasini ister. ogrenci sirf ta$agina $unlari yazar;

(turkceye tercume edilmi$tir) "ozgur bir ulke istiyoruz, kendi anadilimizi ogrenmek istiyoruz.ay$e seni seviyorum ama dilan bana paso veriyor. beni de anla nolur."

ardindan eleman bu yazilanlara hafifce tebessum ederek ilkokul ogrencilerine uzerinde kurtce "ozgurluk" yazan hikaye kitapciklarindan dagitir ve "tamam cocuklar i$imiz bitti" der. dagilan ogrencilerin kimilerinin ellerindeki playboylari hustlerleri falan hikaye kitabinin icerisine sokarak yolda baktiklari da gozlemlenmi$tir.

$imdi gelelim ana fikrimize.

bireylerin anadil egitimleri bence de en dogal haklaridir, ancak bu i$ler propagandaya cevrilerek daha ilkokul cagindaki ogrenciler alet edilerek yapilmaz, yapilamaz. ayni dtp nin meclis icerisinde de kurtce konu$abilme cabalarinin devam etmesi de ayri bir ba$lik konusu.

ne demi$im en ba$ta ben $eker karde$im?

bu partinin demokrasi, hukuk, ozgurluk ve bari$ laflarindaki samimiyete inanan tek bir ki$i varsa o ki$inin de beynini ben sikeyim afedersin.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol