cumhuriyet üniversitesi

sitare
cumhuriyet’in 50. yıldönümünün anısını bilimsel bir anıtla sonsuza dek yaşatabilmek amacıyla 9 şubat 1974 tarihinde sivasta kuruldu. üniversite yerleşkesi ilk merkezinin 7 km. güneyinde kızılırmak kıyısında 11 bin dönüm arazi ürezinde bulunuyor. üniversite yerleşkesinde ve ilçelerde 9 fakülte, 3 yüksek okul, 14 meslek yüksek okulu ve 3 enstütü var. üniversitede yaklaşık 14 öğrenciye bir öğretim elemanı düşüyor.

fakülte ve yüksekokullar bünyesinde 50 adet eğitim ve araştırma laboratuvarı ile malzeme üretimi ve bakım - onarım atölyeleri bulunuyor. 5 bin 850 metre karelik alana sahip olan kültür merkesi içinde 500 kişilik ana konferans salonu, iki adet toplantı salonu, sanat galaresi bulunuyor.

web sayfaları aracılığı ile öğrenci kaydı internet üzerinden yapılıyor. tüm öğrencilere 25 kişilik laboratuvarlarda bilsayara dersi ve e- posta adresi veriliyor. öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri spor tesisleri de bulunuyor. kapalı spor salonu, çim futbol sahası, su sporları merkezi, 6 tenis kortu, basketbol, hentbol, golf sahaları öğrencilerin kullanımına açık.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol