covid-19 aşısı

independence
guvensizlik iyidir, bol bol arastirmaya okumaya iter insani.

ancak ote yandan kokten reddedicilik de hayati cehenneme cevirir, huzur bulamaz insan. her seyin altinda bir seyler aratir bireye.

tartisilmasi son derece guc olan bir sey var, covid-19 isimli bir illet var ve insanlari öldürüyor cocuk yasli ayirt etmeksizin.

tartisilmasi yine son derece guc olan bir sey daha var, bu illete care bulunmazsa dunyanin hali hic de ic acici bir durumda olmayacak, tipki bugun olmadigi gibi.

bu durumda yapilmasi gereken sey tedavinin ve önleyici aşının bulunmasi.

%95 oraninda etkili birden fazla aşı bulunmus durumda, iddialar ve ispatlar bu yonde. dolayisi ile bu aşıya guvenmekten baska bir sey gelmiyor su anda elimizden. tamam guvenilirligi tartisma konusu olabilir, hatta olmalidir da ama guvenmeyecegiz diye aşının varligini da inkar edemeyiz ve dahi faydalarini. kim uretti, ne amacla uretildi, bunlar sonranin tartisma konulari olmali. su anda odaklanmamiz gereken konu boyle bir aşının varligi ve insanlarin yani tanidiklarimizin ailemizin hayatini kurtarma olasiligi.

evet cok cabuk bulundu, faz 3 testleri henuz nihai sonuclara ulasmadi, yan etkilerini gormek icin gerekli zamana henuz sahip olamadik ama bir yandan da aşının bu kadar cabuk bulunabilmesinin sebeplerinin basinda virusun koronavirus ailesinden geliyor olmasi ve bugune kadar sars gibi hastaliklarin ayni aileden virusler sebebi ile gerceklesmis olmasi. özetle daha once bu virüs ailesine karsi buyuk ve uzun zamana yayili arastirmalar zaten yapilmisti. bu sebeple de aşının bulunma süresi son derece kısaldı.

bu aşıya & aşılara şans vermek lazim. çinden gelecek olan aşı için olmasa bile almanya ve amerika hatta rusya'da uretilen aşılara bir nebze de olsa guvenmek lazim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol