covid-19 aşısı

redleader
ronal reagan isimli iblis köpeği, 1986 yılında bir yasa geçiriyor. yasanın en önemli detayları şunlar:

- aşılar eğer sağlık sorunlarına yol açarsa, aşı şirketleri bundan mesul tutulamıyor.
- henüz test aşamasında ya da bir sebepten abd'de satışı onaylanmamış aşıların, abd dışında satılmasına onay veriyor.

şimdi bir aşı şirketi olduğunuzu düşünün. insan sağlığını tehlikeye atmaktan dolayı başınıza bir şey gelmeyeceğine dair bir yasa çıktıktan sonra ilk iş ne yapmış olabilirler?

ding ding ding doğru cevap, daha çok aşı tabi ki. aşağıdaki tabloda 1986 ile 2019 yıllarındaki önerilen çocuk aşılarını görebilirsiniz:


11 yaşındaki çocuğa hpv aşısı vuracak kadar şerefsiz nasıl olunur onu bilemiyorum. ama konumuz kovvik aşısı.

şu anda bu aşıyı rekor sürede yapabildiler ya, bize anlatılanlara göre. moderna da, pfizer da bu aşıların bazı testlerini atlamak için başvurularda bulundu.
moderna kaynak
pfizer kaynak

acil kullanım şartları nedir diye uzun uzun kafa karıştırmayacağım, bu yavşakların aksine. özetle: faz 3 testleri devam eden, ve bu fazı 2 ay önce başlamış aşıları onaylıyorlar. denek sayısı ise, 3 bin kişi üzerinde test edilmişse ok.
fda kaynak

yani 8 milyar insana aşı vurmak için üç bin deneğe bakıyorlar, ve bu deneklerin 2 ay sonraki haline bile bakmıyorlar.

siz bir aşı firmasısınız. bu kadar güvensiz bir aşıyı yaptıktan sonra kimse size dava açabiliyor mu? hayır. bir iş adamı olarak, risk 0. peki kazanç nedir? bu yavşaklar bunu ne için yapıyorlar? çünkü ruhunu satmış köpekler. ruhunu neye ve ne karşılığı sattığına dair farklı görüşler var, ama size net rakam vereyim: 15 milyar dolar. ve sadece pfizer'ın karı bu. kaynak.

özet: bu mucize aşıların etkinliği gerçek olamayacak kadar yüksek. yapılması gereken pek çok test atlanıp, sadece para uğruna insanlara vurulacak. ve bu aşıyı vurulup sonra kolunuz bacağınız düşse, kalp krizi geçirseniz, kanser olsanız; kimseyi muhatap alamayacaksınız.

bu noktada hala daha aşıyı yaptırın ya da yaptırın demiyorum, size bulduklarımı söylüyorum. araştırmanızı kendiniz de yapın ve tekrar; sağlığınızdan maddi çıkar sağlayan kimseye güvenmeyin.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol