çilem doğan

bigcoder
çilem doğan kocasını fuhuşa zorluyor diye öldürseydi 15 yıl ceza almazdı tüm detayları bilmek lazım.
gerekçeli kararı okumak lazım.

nefsi müdafaa örnekleri;
maktül arif, sanık burhanı eline bıçak aldı kovalıyor, burhan kaçtı kaçtı bir süre sonra ayağı tökezledi yere düştü,
arif geldi burhan'ın boğazına dayadı bıçağı burhan o an belinden çıkardığı tabanca ile arif şahsına bir el ateş etti, arif öldü burhan canını kurtardı, bu nefsi müdafaadır.

maktül arif burhanı kovaladı, burhan kaçtı kurtuldu bir süre sonra arifi parkta gördü ve arkasından gelip tabanca ile ateş edip arifi öldürdü, bu kasten adam öldürmedir.

çilem kocasının kendisini pazarlamasına kızdı, kocası çilemin elinden paraları da alıyordu, çilem bulduğu ilk fırsatta kocasını öldürdü, bu kasten adam öldürmedir, zorla fuhuşa sürüklemesi indirim nedenidir, normal de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması gerekirken indirim uygulanmış ve 15 yıl hapis cezası almıştır, verilen ceza uygundur, 11 yıl hapis yatar, 7 yıl kapalıda geçirir, kalan 4 yılın en az 2 yılını açık cezaevinde geçirir, iyi halden yararlanırsa kalan 2 yılı denetimli serbestlikten faydalanır, yani hapiste 7 yıl yatar, aldığı ceza maküldür.
olay şöyle olsaydı; kocası zorla fuhuş yaptırmak istiyor bir müşteri buldu, aldı çilemi adamın koynuna sokmak istiyor kapıları kilitledi soydu dayadı bıçağı kadının boğazına, çilem o en eline geçen bıçak ile adama bir kaç defa vurdu, bu durumda nefsi müdafa olurdu, ceza almazdı. her olay kendi içinde değerlendirilir, cezalar sabit değildir, olaydan olaya göre değişir.

tabi burada varsayımlar üzerinden konuşuyoruz, olayların detaylarını bilmiyoruz, belki de çilem doğan %100 haklı.

ülkemizde adalet olmadığı doğru, toplumumuza uygun olmayan bir tck var, vicdani olarak düşünürsek çilemin kocası ölmeyi hak etmiş, fakat iş kocanın ölümüne varmadan önce de çözülebilirdi, çilem korunabilir, kocaya da suçuna uygun hızlı bir yaptırım uygulanabilirdi.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol