cem şancı

independence
one dergi isimli bir dergide roportaji yayinlanmi$, buyurun okuyun;

http://www.onedergi.com/2010/02/authordan-cem-sanciya/

cem $anci bu roportajinda sozlukler icin $u tanimi / tanimlari kullanmi$.

-----------------------------------------*-------------------------------------

sözlükler, benim gözümde, linçci kalabalıkların toplandığı iğrenç mecralar. insanları linç etmek, yok etmek isteyen pis, omurgasız, kişisel olarak, tek başına, gerçek isimleriyle var olmaya cesareti olmayan korkak insanları kamufle eden mecralar.
---------------------------------------*---------------------------------------

$imdi gel de inan bu adamin samimiyetine. bu arkada$ benim msn listemde var ve bu gune kadar ne onun bana ne de benim kendisine olan saygisizca bir hareketimizin olmadigi gibi, birbirimizle argo icerikli yapmi$ oldugumuz samimi bir sohbet olmadi. yani diyecegim o ki cem $anci’ya kar$i herhangi $ahsi bir garezim yok. ancak kendisinin taninmasinda cok buyuk rol oynayan sozlukler hakkinda bu yaki$tirmalari yapan ve fakat gel dikiz ki bilgi sozluk de dahil olmak uzere aktif olan hemen her sozluge uye olan ve oralarda keyfince her diledigini yazan ve okunan bir insanin sozlukler hakkinda bu cirkin ifadeleri kullanmasi, yine isminden bahsettirebilmek adina yapilan bir oyun gibi geliyor bana, dolayisi ile samimiyetine zerre inanmiyorum, guvenmiyorum.

kadinlar ile alakali yazmi$ oldugu her kelimeyi nasil ki ozellikle kadinlar tarafindan ilgi cekebilmek amacli sarfedilen eforlar olarak goruyorsam, yukarida yer alan yaki$tirmalari da sozluklerde kendisinden biraz daha fazla bahsedilsin amacli bir efor sarfiyati olarak goruyorum. amacini uygularken ba$ariya ula$iyor mu peki? hic $uphesiz.internet uzerinden marketing sistemi uzerinde resmen bir deha kendisi. re$at cali$lar vardi bir zamanlar, ilgi cekebilmek icin "re$at cali$lar’i dovelim zirvesi" falan duzenlemi$ti hatta kendince, bilgi sozluk’te de yaziyordu da burada fazla tutmami$tik kendisini, kendisi de karakteristik acidan cem $anci ile ayni izdu$umlerine sahipti, oyle bir geliverdi aklima.

birey ilgi cekip daha fazla populer olabilmek adina hemen her kadina gerizekali fahi$e muamelesi yapabilir, yakin gecmi$imiz de bu tur insanlarin ornekleri ile doludur zaten((bkz: levent oran)), ancak bu ve benzeri ki$ilerin populerligi insanlarda bikkinti yaratana kadardir ve gordugum kadari ile cem $anci da bu anlamda uzatmalari oynayan bir karakter. bir gun author karakteri tamamen ortadan kalkar ve bu sefer dunyanin en romantik ve en sevecen adami rolu ile yeni bir karakter ortaya cikartilirsa cem $anci tarafindan, saniye $a$irmam, cok dogal kar$ilarim. zira cem $anci ve turevi insanlar populerliklerinin kisa surecegini ve bir gun kimse tarafindan hatirlanmayacaklarini cok net bir $ekilde idrak edebilen insanlardir ve her daim bir b plani avuclarinin icerisinde bulunur. biri bizi gozetliyorlardan, pop star’in sabun kopugu kivamindaki unlulerinden, ya da ne bileyim yemek programlarindan falan asi ve hic rastlanilmami$ tavirli insanlarin haftalar belki de aylar suren $ohretlerine ali$kiniz millet olarak. acikcasi cem $anci’nin da o $ohretlerden zerre farki yok gozumde. karakteristik anlamda farki yoksa bile en azindan cem $anci’nin edebiyat anlaminda ciddi bir yetenegi var, bu tarti$ilmaz. bu sebepledir ki $ohreti biraz daha uzun surdu, suruyor ancak takindigi sozde asi ve tabu deviren tavri bir suredir goze batan bir tavir olmakta ve gereginden fazla tepki cekmekte.

sozun ozu du$uncem o dur ki, cem $anci bu zaman zarfi icerisinde takinmi$ oldugu hal ve tavirlara bir sure daha devam ettigi surece, bu sayede elde etmi$ oldugu "kesinlikle haksiz" $ohreti bir anda yitirecek ve ba$ladigi yerden daha geride bir yerlere donecek. akilli adamdir kendisi, bunlari ongormu$ olmasi gerekir.

kisa bir sure sonra kimin hakli oldugu cikacaktir ortaya.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol