celal şengör

independence
ifade vermeye cagrildi kendisi, üstelik ifade almak icin cagiran savci gülşen'i de tutuklanmasi istemi ile mahkemeye sevk eden savci ile ayni kisi.

iddia ise 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suclamasi.

peki şengör hoca neden boyle bir suclama ile karsilasti?

su sozleri sebebi ile;

“Onların hepsi masal. İbrahim diye bir adamın yaşadığı malum değil…Bütün bu söylenen kişiler tarihte yok. Bunların hepsi o üç tane kutsal kitap denilen aslında… Hayır ama bu önemli Suriye din geleneği Mezopotamya din geleneğinden türemiş bir yan branştır.

Bizim bugün İbrahimi dinler dediğimiz işte Musevilik, Hristiyanlık, arkasından İslam yani Museviliğe bakıyorsun Musa peygamber diyorlar. O adamı da tarih bilmiyor. Yok öyle bir isim. Musevilerin kitabında bir Mısır'dan çıkış vardır meşhur. Yok öyle bir olay. Yani incelendi, yayınlandı.”

yani aslind şengör hoca tamamen bildiklerinin ve bilimin isiginda konusmus, bu insanlari tarih bilmiyor, tarihte kayitlari yok demis. varsa bunu reddedebilecek aksini kanitlayabilecek bir argümanın, koyarsin ortaya tartisirsin. ifadeye cagirmak nedir? bilimsel gorusler ne zamandan beri suc olmaya basladi, ne zamandan beridir bilim adamlarinin goruslerini savunmalari tck da suc unsuru teskil eder oldu.

gülşen'in basina gelenlerden sonra şengör hocanın akibetinden de ciddi anlamda endise duyuyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol