camiler yerine sanat okulları açılsın

imphotep
bir kişi pirelenen battaniyesini yakrken,başka bir kişi aynı pireleri eğitip,pire sirki açmış..şimdi bu pireler iyi mi?..kötü mü?..
toplumhareketlidir,pireler gibidir.yönlendirilmeye ihtiyaç duyar.kendi iradesi vardır ama bu iradeyi hangi yönde kullanacağını bilemez.zaten "devlet,yönetmek,hükümet,anayasa,kanunlar,kurallar.."hep bunun içindir.toplum iradesini toparlamak,derlemek düzenlemek,bir yönde tek güç olarak kullanabilmek içindir.bunlar genelde müspet olan şeylerdir.ama işte sizin de beğenmediğiniz gibi bisürü beceriksiz veya kötü niyetli yönetici gelir baçımıza.
şimdi söyle düşünelim.konuda camilerin çokluğu gerekli imkânların yanlış yerde kullanılması eleştirilirken hep bu yöneticiler koz olarak kullanılıyor.pire olayına döndü gene iş.pireleri camiler vesayir,bu zihniyetin yaptığı eylemler olarak düşünürsek..bu camilerin suçumudur?değildir.
istanbul fethedildiğinde bizans yönetimindeki gayri müslim halk ayasofya kilisesine niye sığındı sizce?daha güvenli bir yer yokm muydu acaba?..
işte camileri kutsallığından sıyırıp 4 duvar olarak görürseko zaman anlayamayız neden camilerin bu kadar önemli,vazgeçilmez olduğunu.
şikâyet camilerin çokluğu,gereksizliği ise şöyle de birşey var..sizin "cemaati yok" dediğiniz camiler,cuma günleri..bayram günleri tıkabasa doluyor.hatta yer olmuyor.demekki cemaat varmış.ama camiye gitmiyormuş.peki sorduğumuzda ne diyomuş.."elhamdülilaah müslümanım".o zaman ne yapması gerekiyormuş?camiye normal zamanlarda gitmesi gerekiyormuş .gitmemesi camilerin suçumuymuş?değilmiş.
anlatmak istediğim şu arkadaşlar..müslümanım deyip,bu konuda hiçbişey yapmamak nedir? içi boşaltılmış inanç değil midir? evet öyledir.şimdi bi insan açım diyorsa ve yemek yemiyorsa..yada bisürü sınavum var deyip hiç ders çalışmıyorsa..aynı bu duruma düşer.
son bir örnek..
bir okul düşünün öğrenci kayıtları tam..yani kapasite sınırında..ama devamlılık zorunluluğu yok.ama kayıtlı öğrenci var sonuçta.okula gitmiyorlar ama sınıftan geçiyorlar.alt mahalleye bir okul daha yapılıyor.mahalleli çıkışıyor:"bu ne kardeşim..üst mahalledeki okul bomboş..siz yenisini yapıyorsunuz" şimdi bu okul gerekli midir,gereksiz midir?
cemaatin orda olmaması cemaatin olmaması anlamına gelmez.
nihilist yaklaşım yıkılalı bi 200 sene oldu sanıyordum..halâ sürdürmeye çalışanlar olduğunu bileydim bu tartışmaya hiç girmezdim ya..hayırlısı..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol