bu ülke adam olmaz

murat kaner
ülkede sorun yoktur. içindeki insanlarda sorun vardır.adam olan ülkeyle kasıt, gelişmiş batı toplumlarıysa, işte oralarda insanlar farklı inanç,ırk ve ideolojilere saygı duyuyorlar hatta bunlara zenginlik gözüyle bakıp destekliyorlar. tarihlerini eleştirebiliyorlar. askerler konuşmuyor, seçilmiş halk temsilcileri konuşuyor.

kimse kimseyi "sen aslında şusun" la suçlamıyor. düşüncesinden ötürü kimse takibata uğramıyor hapse atılmıyor, işkence görmüyor.kimse kamu alanı, özel alan ayrımı yapmıyor.insanlar toplumsal bir histeriyle devlet imkanlarını yağmalamıyorlar. ne dinin nede resmi ideolojinin ticareti yapılıyor ya da onun arkasına sığınılıyor.

onlar toplumsal paranoyalar yaşamıyorlar. genellikle duyguları, korkuları ve hırslarıyla değil, mantıkla hareket ediyorlar. medeniyetten kasıtları tüketim değil,bilim.

bu ülke adam olur. fakat bu ülkedeki bazı insanlar asla adam olmazlar. bende adam olmam. çünkü anca aşikar olanın durum tespitini yapıp kendimi kandırıyorum.

bugün hiç kuşkusuzcasına vatansever olduğunu düşündüğümüz kaç kişiyi sayabiliriz. vatan için bir şeyler yaptığına emin olduğumuz çok az kişiyi sayabiliriz. bunda bile uzlaşma sağlayamayız. birimizin vatanseveri diğerimiz için vatan satıcısıdır. ha, sadece sayarız, alkışlarızda bazen, ama o kişi yanımda durun, kökleşmiş kanemicilere karşı mücadele edelim diye çağrı yaptığında tabanları yağlarız. o yüzden bunun böyle olacağını bilen aklı eveller -bir aralar olmuşsa bile- asla gençlik ideallerine bağlı kalmazlar. arada sırada çıkar, adnan kahveci gibi, sonunda trafik kazasında ölür her türk gibi,ayakkabısının altı delik bir şekilde. onun yerine güneş taner gibi yapsaydın ya a rahmetli? benim babam paşaydı, dedem şuydu, hortumlamakta, beraatde hakkım derdi. değil mi güzelim? sonuçta insan kendine karşı nereye kadar mücadele verebilir. kısacası sorun bizleriz, anlayışımız, kıstaslarımız ve birbirimize olan düşmanlığımız. bu ülkeye bok atmayın. önce aynaya bakın. sonra düşünün. aslında ne kadar kendini düşünen, bölücü, hain ve kıskanç olduğumuzu.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol