bu ülke adam olmaz

ithilquessir
sacma bir dusuncedir. sacma agir bir kelime oldu belki... gelin biz suna dar goruslu diyelim. bir milletin gelecegi konusunda yorum yapmak icin tabloid gazetelerden basliklar okumak yeterli degildir. su anin butun dinamiklerini ust uste koymak bile bize yeterli veriyi vermeyecektir. bir ulke yada milletin gelecegi hakkinda soz soylemek icin gecmisine bakmak ve su anda dogru nasil yoneldigini gormek gerekir.

turkiye cumhuriyeti tepeden inme devrimlerle kuruldugu icin daha alti ok kavramini benimsiyememis, anlayamamis genc bir cumhuriyettir. "helal olsun yapiyor adamlar" diye bakilan bati ulkeleri ellerindeki oy haklarini, laikliklerini, kadinlarin secme ve secilme haklarini disleriyle, tirnaklariyla, kanlariyla kisaca halk devrimleriyle "soke soke" almislardir. bu yuzden demokrasi bir yasam stilidir. dusunce yapisidir. bu seviyeye gelmeden bir demokrasi bir yonetim bicimi olmayacaktir.

bizde ise cumhuriyet gibi, medeni hukuk gibi kavramlar armagan olarak verilmistir. halkin kendini yonetecek olan insanlari secebilecegi konseptinden haberi bile yokken "demokrasi" gelmistir topraklarimiza. kisaca tabandan degil, tavandan bir devrimdir. turkiye elindeki devrimlerin degerini anlayacak acilari cekmemistir henuz. gencliginin verdigi toyluk uzerindedir.

peki 5 yasinda bir cocugun integral cozememesine bakilip bu cocuk matematikten anlamiyor denilir mi... turkiyenin tabani saglamdir. insanlari duyguludur. birlik bilinci yerindedir. yeterli zaman ve ozveriyle bu ulke adam olucaktir.

ha biz goremeyiz ayri konu.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol