bilgi sözlük nihat genç röportajı

independence
karadeniz insaninin, muhtemelen cernobil faciasi sonrasinda bolgeye yayilan radyasyon sebepli dillere destan asabiyetinin nihat genc uzerindeki etkilerini de gormemizi saglayan roportaj.bir insanin bir kitleye kar$i bu denli nefret dolu, bu denli kin dolu olablimesini aklim almiyor.roportajin bizim icin en ilginc bolumleri dogal olarak ek$i sozluk ile alakali soyledikleri olmu$.

"eğer birini eleştiriyorsan ismini ver. ben bundan yanayım. bunu kim yapıyorsa orospu çocuğudur. yani genelleme yapıyorum. şimdi buradan gene her türlü eleştirmeye varım ama bilgi yanlışına yokum diyorum. "

yava$.

"ama bir yazar olarak kimseye dava açmam. niçin ? çünkü benim davadan daha büyük güçlerim var. o da kalemim. ben şimdi bunlara bir günümü vereyim sadece, ben bunları yazılarla rezil perişan ederim. onların en büyük hatası türkçeyi benim gibi kullanan bir insanı muhatap almaları. ben onların hepsini, yani bir isim söyle bana, tarihe koyarım. bir isim takarım, bir yakıştırma yaparım, bir tasvir ederim milyonlarca insanın ağzına ismini takarım. ismimi ezberlettiririm bunlara. ben edebi yeteneklerimle yazar oldum, bir hüner sahibiyim ben. bu hünerimde bunlarla dalga geçmektir. ben bunu yaparım. yarın da yaparım öbür gün de yaparım. ama henüz o kıvama gelmedi. bir de hani karşımdaki insanın suratını göreyim ki,bi tanıyayım. ondan sonra zaten ben yapacağımı biliyorum. ben şimdi bu kadar büyük hünerim varken, bunlarla dalga geçmek, daşak geçmek hünerim varken kalkıp dava açmak bana gelmez."

oysa sayin genc daha uc gun once yayinlanan bir yazisinda, ek$i sozluk’te bulunan "bu sitede yazilanlar dogru degildir." cumlesi sebebi ile dava acamadigini yazmi$ti.

sozun ozu, nihat genc’in karadenizlilere has agresiflikle ne kadar bogu$tugunu ve dun konu$tugu ile bugun konu$tuklari arasindaki tutarsizligi bir nebze olsun anlamamizi saglayan roportaj.

nihat genc’in yazilarina bayilirim, soluksuz okurum o ayri.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol