bilgi sözlük moral değerleri

ithilquessir
ne gariptir ki bilgi sozlukte aktif olarak takilan hemen herkesin sanki benzer moral degerleri varmis gibi gozukmektedir. bu neyin iyi oldugunu bilmek, iyi olani yapmak ve iyi olani yapmak istemek kavramlarinin kendi aralarinda ne kadar farkli oldugunu anlatir bize.

sozlukteki herkes esitlikten yanadir, her biri sosyal kliselere karsi cikma klisesini surdurur. kimse makyajli, uzun bacakli, iki gecede yataginiza girebilecek kadinlari sevmez. ayni sekilde kimse kizlik zarina onem vermez, "bekaret bacak arasinda degildir" gibi ultra-yaratici cumleler uretilir, kadinlar 1:90 boyundaki erkeklere tipim degil diye yaklasirlar, herkes esitlikten, ozgurlukten, liberalizmden yanadir.

iyi de ne kadar durustuz. gercekten turkiye’de ve dunyada bu kadar cok seyin sadece biz oyle dusunmedigimiz icin ters gittigi gercegi burnumuzun dibindeyken bunun sucu gercekten turkiye’nin bilgi sozluge uye olmayan kismindan mi kaynaklaniyor.

neden ki bu bir yerlerde okunmus ogretilmis kavramlarin misyonerligi, neden artik kitap sayfalarina gecmis ve oz anlamindan tamamen ucaklasmis bu zayif filozofi, neden bu tek agiz ve tek kafa olarak hic bir seye cok yonlu bakmayan tek dogru tek gercek zihniyeti.

gercekten bu kadar renksiz gozukmek icin deger mi durustlugumuzden fedakarlik etmeye.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol