bilgi sözlük

epikuros
bilgi sözlükte kimsenin kendisine ait düşüncesi yoktur. ya sözlüğe bok atarak eleştiri yaptığını sananlara ait bir düşünce yapısı vardır ya da bu düşünceye karşı olup, sözlüğü iyisiyle-kötüsüyle, eksiğiyle-fazlasıyla, gerek amgötmeme gerek orjinal konularıyla, gerek tematik başlıklarıyla gerekse barındırdığı özgün fikir ve başlıklarıyla kabul eden, ama kesinlikle olduğu gibi kabul eden kişilere ait düşünce yapısı vardır.

biraz totoloji yapalım.
+bok atarak prim yapmaya çalışmak her yerde var mıdır?
-vardır.
+bir çeşit eleştiri sayılır mı?
-sayılmaz.
+doğru bir şey midir?
-hayır.
+yapana kayıtsız kalınabilinir mi?
-ruhsuz olmak lazım.
+bok atarak prim yapmaya çalışanın amacı nedir?
-adı üstünde "prim yapmak". normal yollardan değil de, ucuz poravakatif politikasıyla kısa yoldan tepedekine dokundurarak dikkat çekmek.
tepki göreceğini önceden hesap ettiğinden, bilinçli olarak tavrını sürdürür, son aşamada ise; kendini, mağdur ve özgürce fikrini açıklama hürriyetine tecavüz edilmiş biri olarak gösterip, karşı tarafı eleştiriye tahammülsüz ve despot göstererek fikrine tavan yaptırır..
+bu yalancı dolmalar yutulur mu?
-bu tutumdaki kuru gürültü sahibi kişiler, yeri gelir çok kolay gaza getirebilir insanları. ya da gereksiz polemiklerine sıkıştırdıkları bir iki "özgürlük, saygı, bireysellik" kavramları, yaptığının ucuz nabız yoklama denemeleri olduğunu ortaya koyar. anlaşılır anlaşılmasına da sonuçta bu yazılanlar da gösterir ki amacına ulaşmıştır bu "bok atarak prim yapmaya çalışan kişi".

bilgi sözlük’ün hiç bir zaman yakın zaman hedefi; en büyük platform, en çok okunan sözlük, en çok üyesi ve yazarı olan sözlük olmak olmamıştır. bu konuda kasmaz, niceliğe bakıp on bin online yazarı olsa da "haydin gidip şuraya saldıralım, anketlerde tavan yapalım" demez.
niteliğe bakar, ki o nitelik kavramı asla içi boş bir kavram değildir. "bizden olmayanın kafasını ez, şakşakçılık yap, olumsuz eleştiriye düşünmeden saldır-yok et" tutumu, en başta bu nitelik kavramıyla bağdaşmayacağından, bu tutumlar kesinlikle barınamaz bilgi sözlükte.

işte "bel altı vurmak" tam budur. kişinin en az tahammül edebileceği şeydir bu. bir kişiye yaptığı bir hatadan dolayı doğal olarak eleştiri getirebilirsin. kişi de bundan dolayı kızgın değil hoşnut olur. onarmaya çalışır hatasını. ama eğer bir kişi hakkında asılsız iddialar ortaya atarsan, yani eleştiri adı altında iftira edersen, o kişiyi sadece kızdırırsın. yaptığın şey de eleştiri olmaz, teşekkür veya hoşgörü beklemeye hakkın yoktur.

zaten primcinin amacının, üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu bellidir. bu entrinin bu kadar uzaması da ekmeğine yağ sürer.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol