bilgi sözlüğün gündemi takip etmemesi

exfreak
guncel her olayin kime gore neye gore belirlenip, hangi "koyun surusu toplum kistaslari"yla duyuruldugundan yola cikarak cok da guncel olarak sunulanin ciddiye alinmamasi ve hatta sozluk yazarlarinin da herseyi elestirmeden kabul etmeye megilli olmayip, gerekli gereksiz ayrimini yapabildikleri, bununla birlikte "koyun surusu" dusturundan disari cikabildiklerini gosterir.

gerektigi zamanlar, savas karsitligi ya da bizi ilgilendiren insanlik suclariyla alakali girilen entryler disinda, kimin kimi zuktugunun, kimin nerde ne laf ettigini bilmenin, takip etmenin, bu konulara vakif olmanin cok da yararli olmadiginin gostergesidir bu.

ayrica sozluk guncel olaylarin yorumlarla $aha kalktigi, irdelenip, kaniksandigi nacizane ortamlar degildir. forum sitesiyle sozluk arasindaki can alici ayrim da burdadir zaten. bilgisi olan, bilgisi dahilinde istedigini yazar, co$ar, eglenir, falan olur, filan olur.

sozluk yazarlarinin muhteviyati iyi secip, iyi-kotu ayrimi yapabildigini ya da tamamen lay lay bazli entry girdikleri sonucuna ulasilabilir. ancak bu, guncel olan her$seyin, dogru duzgun ve bunyeye alinmasi $art seyler oldugu anlamina da gelmez.

hatta bu guncel elestiriyi de bir sarkiyla bok etmek istemekteyim. bu da, sozlugun ayri bi guzelligidir. selam ederim.

"ye$il ba$li gövel ördek
ucar gider göle kar$i
egricesin tel tel etmi$
döker gider yare kar$i"

not: $arki pek guncel degildir tabi. o da ayri bi nuans.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol