beyin

tiryaki
bilim ve teknolojinin açıklamakta büyük acziyet çektiği;insanoğlunun henüz tam olarak keşfedilmemiş en hassas organıdır diyebiliriz.sayılarla ifade edilemeyecek türlü türlü fonksiyonları vardır bu organımızın ki tüm bu fonksiyonlar aklın eremeyeceği müthiş bir hızla gerçekleşir.beyin işlevlerinin süresini hesap edebilecek mekanizmalar da bu konuda çoğu zaman yetersiz kalmakta,ancak tahmini ölçümler yapabilmektedir.

hal böyle iken bu durumun mağdurlarını şizofreni,depresyon,paranoya,takıntı gibi düşman başına diye tabir edebileceğimiz tedavisi oldukça güç beyin hastalklarına maruz kalanlar oluşturmaktadır.

bir reflü(mide hastalığı) hastasını ele alalım ki bu rahatsızlık mide asitinin yemek borusuna çıkmasından kaynaklanmaktadır.bu asit oranını dengelemek hastalığın tedavisi için yeterli bir çözümdür.
bir de ;bir takıntı hastasını ele alalım ki bu kişi serotonin adı verilen mutluluk hormonunun milimlerle ifade edebileceğimiz miktarda’’ az ’’salgılanmasından ötürü, türlü türlü acılar çekmekte,günlük işlerini zar zor yerine getirebilmekte, tüm işlerini yıllarca psikiyatrist denetiminde yapmak mecburiyetindedir. ancak gelin görün ki’’ şu beyinde şu hormon az salgılanıyor’’,’’onun için bu maddeyi arttıralım’’ türünden seçenekler bu rahatsızlığın tedavisi noktasında tabiri caizse sadece komik kalabilmektedir.beynin kompleks yapısı ve de en önemlisi hassas bağlantıları bu çeşit psikolojik rahatsızlıkların tedavisini güçleştirmekte,denetimden uzak bırkamaktadır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol