benduruyorumsebagitti

independence
#1018413

kurtce’nin varligini inkar etmek ho$ olmasa gerek. kurdistan adi altinda anilan hayali topraklari inkar etmek tamam ama kurtce’yi inkar etmek nedir ki? bu memlekette dogu illerindeki universitelerde "kurdoloji" fakulteleri devlet eli ile kurulurken bu halen neyin inkaridir? kurtce yoksa lazca, tatarca, cerkezce, azerice var midir? kurtce’yi osmanlica ve farsca’nin kari$imindan olu$mu$ bir dil olarak nitelendirmi$ sebagitti. turkce’nin ne oldugunu sormak isterim kendisine.

turkce nedir?

osmanlica ve farsca’nin kari$imindan meydana gelmi$ bir dil degil mi?

kurtce’nin varligini inkar etmek, turkce’nin varligini inkar etmek kadar buyuk bir hata olmaz mi?

ayrica kurtce ogrenenler neden illa pkk’nin yayinlarini okumak durumunda olsunlar? birak adam kendi dilini ogrensin ki kendi dilinde yayinlar yayinlayabilsin, kendi kulturune ait edebi eserler kaleme alabilsin. her kurt’u terorist olarak gormek anlaminda olmaz mi bu tespit?

milyonlarca insan, hem de turkiye cumhuriyeti sinirlari dahilinde ya$ayan milyonlarca insan olmayan bir dili konu$uyor bu durumda. cok salaklarmi$. kuzey irak ve irak’in diger bolgelerinde konu$ulan dili ve konu$an insanlari saymiyorum bile.

teroristten nefret etmek en dogal hakkimiz hatta ihtiyacimiz ama teroristin pek cogu kurt kokenli diye tum kurtleri terorist sanmak ve var olan dillerini dahi inkar etmek, gecenlerde norvec’te katledilen insnlari katleden $ahsin zihniyetinden cok farkli olmasa gerek. onun da amaci muslumanlari temizlemekmi$, islamiyeti topraklarindan uzakla$tirmakmi$ okuduklarimiza gore.

boyle hatalara du$ersek kendi ayagimiza kur$un sikmaktan oteye yol alamayiz demokrasi anlaminda. koskoca bir halki yok saymak cok iyi niyetli bir yakla$im degil.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol