bedelli askerlik

yazargezer
anayasaya aykırı olduğundan emin olduğum uygulama.

bedelli, ya da kefaretli:

soralim…

halkı sömürenler, kolay yoldan köşeyi dönenler, şımarıklıktan kırılan zengin çocukları bedelli askerlik yaparken, köylü mehmet ağa bağını bahçesini işleyen tek oğlunu davullarla zurnalarla askere gönderecek, ayşe teyze –çocuğuyla dalga geçilebileceğini düşünmeden – oğlunun eline kına yakacak. 7-8 ay sonra bir ford transit ve arkasında bir ambulans köyü şehre bağlayan yolda görülecek, mehmet ağa tarlasında tırpanına yaslanıp bakakalacak gelenlere, ayşe teyze odasından çıkamayacak, göğsünde anlatılamaz ağrılar hissedecek, önden hızlı adımlarla apoletliler, arkasından bir doktor ve iki hemşire yönelecek mehmet ağanın evine, ayşe teyze kapıyı açamayacak kahrından, mehmet ağa tüm üzüntüsünü bastırmaya çalışarak komutanın yanına gitmeye çalışacak, başaramayacak gözlerinden akan yaşları durdurmayı, “vatan sağ olsun”?
1 - bu vatanın refah seviyesi en yüksek vatandaşları kendisini refaha erdiren bu vatana hizmet etmeyi enayilik olarak görürken, en cefakar insanlarımız her gün ölecek. bu vatan kimin, bu ülke için hep fakirler mi ölecek sayın kimsesizlerin kimsesi?

yarın ya da sonraki gün bu yasa çıkacak, 130-140 bin kişi 30.000 tl verip devlete önemli bir gelir kaynağı oluşturacak ve nizamiye dahi görmeden vatani görevini tamamlayacak. bir de madalyonun öbür yüzündekiler olacak tabi… nişanlısını, eşini, çocuğunu, tek başına geçindirdiği evini, annesini, kardeşlerini bırakıp nizamiye kapısından 15 ay sonra evine dönmek üzere içeri girenler olacak. “iç güvenlik harekatını etkilemeyecek” demiş bazıları, nasıl bir yanılgı, nasıl bir düşüncesizlik!!! bu kanun, bu olay insanları zenginler ve diğerleri olarak ikiye ayırmaktan başka hiçbir şey değildir. orada canını tehlikeye atarak görevini yapmaya çalışan askerin aklından geçmeyeceğini mi sanıyorsun uğradığı bu haksızlığın, eşitsizliğin. sormayacak mı kendi kendine “bu vatanda çalışan ben, yorulan ben, sakat kalan ben, ölen ben, mutlu olan onlar, hayatın tadını çıkaran onlar. bu vatan gerçekten kimin? beni mutlu etmeyip onları mutlu eden bir vatan için neden canımı vereyim?” sorularını?

antik roma'da kölelerin özgürlüğe kavuşmak için kefaret vermesi gibi bir şey bu, yalnız hiç kölelik yapmadan, peşin peşin… anayasanın eşitlik ilkesine aykırı, anayasaya aykırı çıkarılacak olan bu kanun. vatani hizmetini yapmama şansı doğduğu için ağzı sulananlar, içinizde en ufak bir insanlık varsa karşı çıkın bu uygulamaya, ya zorunlu askerliğin kaldırılmasını isteyin(ikamesi kamu hizmeti olabilir) ya da hepiniz bu eşitsizliğe tepkinizi koyarak para için insanları paryalara ayıran bu zihniyete karşı durun ve gidin, zor da olsa vatani görevinizi yerine getirin…
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol