batılılaşma

ankakusu
batili olma heveslisi kisilerin çogu nedendir bilinmez ben atatürkçüyüm diye haykiryor. ilginç olan su ki mustafa kemal atatürk ’türkiye bir maymun değildir. hiçbir milleti taklit etmeyecektir. türkiye ne amerikanlaşacak, ne batılılaşacaktır. o, sadece özleşecektir’ demistir. nutuk’u bile eline almamis olan atatürkçulerden ne beklersin ki zaten.

ben diyorum kardesim bati’nin politikacisi da halki da bize düsman. ama bazi mankafalar çikip benim karsima batililari savunuyor ya, iste o zaman pes ediyorum. adamin batili hayali o kadar olumlu ki ne desen aldirmiyor. zannedersen ki herif orada yasamis biliyorda konusuyor. evet her sey serbest gibi bir sey... iste sorunda orada zaten. ben dindar sayilirim diyenler, ki ilginçtir hep onlar savunuyor batililari, eger dine hakaretleri duymaya, türk olduklarindan dolayi küçümsenmeye raziysa lafim yok. ama ne desem bos onlara...

evet gerçekten sunduklari imkanlar muazzam, ülkemde de olmasini istedigim imkanlar. evet devlet karnimizi da doyuruyor. ibadetimize de izin veriyor. evet agzimiz açilinca ’gavur’ dedigimiz insanlarin devleti bunlari sagliyor... ama devleti sagliyor...

insanlari türklere, müslümanlara kin ve nefret besliyor. zamaninda kendi yaptiklari yanlislari baska kültürlere de yamamaya çalisiyor. bati degerleriyle dogu’yu yargilayarak küçümsüyor. kendinden baskasina tahammül edemiyor. hiç düsündünüz acaba demokrasi vs. neden önce bati’da çikti diye? avrupa’da insanlar arasindaki farkliliklar o kadar büyümüstü ki batililarin buna ihtiyaci vardi. azicik olsun insan gibi yasayabilmek için buna ihtiyaçlari vardi. ve bugün bizim de buna ihtiyacimiz oldugunu görebiliyoruz. fakat bunu batililasma adina degil, batili olma hevesiyle degil, insanlari yasamasi gerektigi gibi yasayabilmesi için almaliyiz. ab dayatmasiyla gelecek yenilik bu ülkede maya tutmaz. halk istemeli, halk arzulamali...

benim gelenek ve göreneklerimin hiç bir tanesi avrupa’nin normlarindan daha asagi degildir. avrupa kamplarla yasamaya alismis, ötekilestirerek yasamayi kabul etmis ve kabul ettirmeye çalisan bir kitadir.

daha 25 sene öncesine kadar katolikler, protestanlar, progresifler, liberallerin hepsinin ayri ayri dünyalari vardir. birbirleriyle en ufak bir irtibatlari yoktu. oysa dogu öyle midir? oysa anadolu öyle midir? bizim ülkemizde alevi ile sünni, türk ile kürt 25 sene öncesinde dahi akraba olabiliyordu.

bizler içi bos bile olsa ayrim, gayrim yok diyebiliyoruz. içi bos bile olsa alevi-sünni bir diyebiliyoruz. türk-kürt kardes diyebiliyoruz. ve bunlari ne olursa olsun demekte israr ediyoruz... peki ya o çok takdir ettigmiz batililar diyebiliyor mu bunu? bir protestan, katolikler kardesimizdir diye biliyor mu? bir fransiz, cezayirli bizim kardesimizidr diyebiliyor mu?

11 eylül’den sonra bati’da niye camiler yakildi zannediyorsunuz? niye fransa’nin banliyölerindeki müslüman gençler ayaklandi zannediyorsunuz? eger batinin yanlislarini da alirsak ülkemizde neler olacak biliyor musunuz? ufak bir örnek vermek istiyorum.

diyelim ki istanbul’da vahsi bir sekilde bir cinayet islendi. sizler, o hakli olarak elestirdiginiz medyanin, cinayeti isleyenin etnik kimligi hakkinda bir söz okuyor musunuz? hayir... eger batinin bütün bokunu alirsak, bundan sonra her cinayeti isleyenin etnik kökenini okuyabilecegiz. buna razi misiniz? buna hazir misiniz?

simdi diyelimki bir gurbetçi basarilara imza atti. bati medyasi ona ’almanyali türk ahmet mehmet x’ vs. diyecektir. ama bir türk cinayet islediginde adini yazmaz. ne yazar biliyor musunuz? x yasindaki türk cinayet isledi. adi önemi yoktur onun. o türktür ve cinayet islemistir hepsi o kadar. islenmis suçun etnik kökeninin bizim degerlerimize göre bir önemi var mi? yok... batililar için var iste. bunu abarttigimi sakin zannetmeyin. batida en ufak medya kurulusunda bile bu böyledir.

evet ben demiyorum ki biz türkler sütten çikmiz ak kasikiz. hayir efendim, olur mu öyle sey. bizimde yaptigimiz hatalar var. hemde az, buz degil. ha unutmadan tabi ki her batili türk düsmani degildir. düsman olmayan yabancilarla hasir-nesir olan batililardir. bunlardan da baya vardir çok sükür. ama onlarda tipki yabanci arkadaslari gibi fazla yüksleme imkani olmayan ailelerin çocuklaridir.

hiç bikmadan söyleyecegim bir sey var; biz türkiye olarak çagdaslasmaliyiz. bunun için de batidan örnek almamiz gereken çok sey var. fakat eger birileri avrupa normlarini, kendi gelenek ve göreneklerimizden üstün tutmaya kalkarsa, kendi insanin begenilerini hor görürse onlara çüs derim. çüs...

es degistirme, her gün biriyle çikma, halkinda, ne hikmettir bilimez, tolere ettigi tv ekranlarinda fuhus yapmayi, çagdaslasma olarak algiliyorsaniz, alginizda problem vardir demektir. içki içmemek çagdisi midir? yoksa içki içmek çagdas olmak midir? dileyen içer, istemeyen içmez ama bunu yapan veya yapmayan insanlar ’aha bu çagdas, bu gerikafali’ yakistirmalari yapmaya çalismak, aptalliktir. hayir, içki yeni bir sey bile degilki içmemek gerikafalilik olsun.

bugün chp tabani, ne yazik batililasma yanlisidir. bugün, köylü milletin efendisidir diyen atatürk’ün kurdugu parti kadar köylüden, çiftçiden uzak bir parti var midir acep? peki ya sebep? sebep ne biliyor musunuz...

bati, bati diyerek kendi milletinin, kendi efendisinin geleneklerini hor gören sözde aydinlar yüzünden. halkin her begenisine tu, kaka diyen aydinimsilar yüzünden. onlardan ricam sudur; lütfen sizler atatürkçüyüm diye ortalikta gezinmeyi birakin. lütfen birakin... atatürk’ü halkina, milletine geri verin. atatürk’ü kendinize kalkan olarak kullanmayin. atatürk’ü asil hak eden insanlar geri verin.

milli mücadele sirasinda sizin gibiler manda, manda diyordu... manda boku yeme heveslisydi. yoksul, fakir, köylüler canlarini sizler için verdi. efendiniz sizler için sehit oldu... siz bugün kalkmis efendinize nankörlük ediyorsunuz.

simdilerde, milliyetçi bu, yobaz bu diye küçümsediginiz insanlarin dedeleri, nineleri atatürk’ün yaninda, düsmanin karsisindaydi. içlerinde seyhi de vardi, mollasi da vardi... ama sizin atalariniz olan zengin ailelerin hiç birinin evladi yoktu... onlar ya ingilizleri, ya fransizlari ya da padisahi yalamakla mesguldu...

burjuva ve koca sehirlerde yasayan burjuva olma heveslisi guruh ellerini atatürk’ten çeksin. halki cahil diye nitelendirmesin. hep soygunculara oy veriyorlar diye veryansin etmesin. önce söyle bir kendilerine baksinlar. bu ülkenin içine sagcilar etse bile halk dönüp dolasip o hortumculara oylarini verecektir. sebebi ortada... hos chp sol degildir ve olmamalidir, ama ben bu haliyle bile chp’ye oy vermem. akp’ye de asla oy vermem. hatta hiç bir parti oyumu hak etmiyor...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol