barışarock2007 gençlerinin elektro sahneyi basması

muque
barı$arock’ta cumartesi günü ya$anan,$ahsımın da birebir içine daldığı trajikomik hadisedir.

$öyleki;

sloganlar atılan toprak yolda "techno’ya hayııır!! beynimizi siktiniiiz" $eklinde üçlü be$li gruplar halinde yürümeye ba$layan gençler yakla$ık 50/60 ki$i olunca -hadlerini bilmeden- elektronik sahneye gelmi$, kabindeki dj’in üstüne yürümü$, mixerin kablolarını çekmeye kalkı$mı$lardır.akabinde bir kaç arkada$ım ve ben olay yerine "techno’ya evet!!!" $eklinde bağırarak i$tirak etmi$izdir.

nedeni tamamen yapılan haksızlıktır.olay yerine güvenlikler de gelince; hiç adetimiz olmamasına rağmen çıldıran, ıslık atan ve güvenliğin etten duvarı ardında bile küfürler saçan metalci(!)lere kar$ı dans etmi$izdir.pi$man mıyım? hayır.ama yakalasalar kesin döverler beni.

burada yanlı$ olan;
-elektronik müzik dinleyenlere yapılan saygısızlıktır,
-aylar önceden duyurulduğu için, bu sahnenin barı$arock’a kurulacağını bile bile gelen gençlerin anlık gaza gelmeleridir.
-sahnede kim olursa olsun dj’e yapılan saygısızlıktır,mekan basmaktır,ayıptır.

not:içlerinden biri beni itmi$tir,yüzünü hafızama kazıdım yakalarsam mıncırıcam yanaklarından...

sonuç: elektronik sahne tüm terbiyesizliklere rağmen kapanmamı$, sahnedeki dj olay sırasında metal-techno mixiyle gereken ayarı vermi$, güzel bir cumartesi gecesi ya$anmı$tır.

söyleyeceğim $udur ki;

gündüz festival alanında "birarada ya$amı savunalım" diye bağırırken kurduğumuz cümlenin ne ihtiva ettiğini iyice bir anlayalım,ha bilmiyorsak kaldıramayacağımız ta$ın altına elimizi sokmayalım.ya da biraz büyüdükten sonra bu tarz festivallere katılalım.

saygıyla...

ya$asın müziğin evrenselliği!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol