back to the future

epikuros
hatalı bi kurgunun üstüne oturtulmuş bir hikayeye sahip filmdir aslında. şöyle ki marty arabaya atlayıp 20 yıl sonrasına gittiğinde kendi yaşlı halini görebiliyor. peki o, arabaya binip gittiğinde geride kim kalıyorki yaşayıp marti’nin yaşlı haline dönüşsün?


edit: şimdi bu marti kendi bedenini kaldırıp zaman makinesi muhteviyatındaki arabaya koyuyor ve geleceğe taşıyor. dikkat edersek; misal 2000 yılında bedenini arabaya koyup 2025 yılına postaladığında, 2000 yılında marti diye bi varlık kalmıyor. arabayla beraber 2025’e gitmiş oluyo. peki geride marti kalmadığına göre 20 yaşındaki martiyi 2000 yılından itibaren yaşlandıran, 2025 yılına kadar yaşatan beden hangi beden?

gelecekte karşılaşmaları için geleceğe postalanma anında 1 marti üreyip 2 marti olmalıydı ki biri geleceğe gitsin, biri de geçmişte kalıp 2025’e kadar yaşlansın. filmin mantığı açısından bakarsak; marti ne zaman iki kişi olabilir mesela? arabaya bindiğinde mi? yoksa araba tam geleceğe ışınlandığında mı? geleceğe gittiği ana iyice dikkatle bakıyoruz, fakat marti geleceğe giderken geride tozdan-yelden başka hiç bir şey kalmadığını görebiliyoruz. filmin temelini ve senaryosunu sarsan bu hata, filmi tamamen uyduruk ve hiç bi şekilde açıklanmayacak yanlış kurgu dahilinde gösteriyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol