bir kedinin günlüğü

telli kus
degerli bir ev kedisinin gunluk yasamini kagida dokmesi.
sevgili gunluk
bu sabah degerli sahibim uyanmakta zorlandi.onu uyandirmak icin patilerimle o agir yorgani cektim.patilerim sizim sizim.salak gec kaldigi icin mamami vermeden gitti.birde bize nankor derler.aksami zor ettim.acisini koltuklari tirmalayarak cikardim.ardindan tuvaletim geldi ama gerizekali kumumuda degirtirmemis.bende yatagina isedim.aksam oldu artik o okuz beni besler dedim ama evde mama kalmamis.tabi beni sevmek isterken kollarini cirmikladim.bekledim bekledim ama en sonunda beni doyurdu.ardindan sismis karnimla uyumak isterken serrefsizin velet yigenleri geldi.koltugun altina kendimi zor attim.bir sekerleme yapacaktim anamdan emdigim sut burnumdan geldi.bir gun bu evden kus olup ucacagim.sokaklarda hayatimi yasayacagim.yarin gorusmek uzere.
376
bir eşeğin günlüğüne nazaran çok daha sönük kalır şöyle ki köyde olan bir eşeğin günlüğünü tahayyul edelim.

1. gün
sevgili günlük
bugün sahibim sırtıma 4 çuval un yükleyip 15 kilometre yürüttü üstüne bir araba dayak yedim. hayatım çekilmez olmaya başladı.

2.gün

sevgili günlük
bugün köyün çocukları beni bağlayıp siktiler.orgazm sigarası yerine bir araba dayak yedim. yaşamaktan nefret ediyorum.intiharı bile düşünüyorum.

3.gün

sevgili günlük
bugün hem köyün çocukları beni sikti hem de sahibim 5 çuval unla 20 kilometre yürüttü beni..tabi dayakta yedim. her şey daha da kötüye gidiyor.


4.gün

sevgili günlük
bugün çok mutluyum ne köyün çocukları sikti beni ne de sahibim eziyet etti bana..hatta dayak bile yemedim.gün boyunca ahırda yemek yedim. sonunda değerimi anlayıp bana iyi bakmaya başladılar..hatta sahibim çok zayıf bu hayvan biraz daha şişmanlansın dedi..çok duygulandım..ayrıca sahibime üzüldüm evde yiyecek sucukları kalmamış.


5.gün

sevgili tarık abinin günlüğü
tarık abiyi dün kesip sucuk yaptılar bundan sonra ben devam edeceğim günlüğe.
bugün sahibim 5 çuval un yükledi sırtıma bir araba dayak attı üstüne köyün çocukları sikti beni..hayat çok boktan be günlük.

6.gün
7.gün
.......
......
.....
....
..
telli kus
sahibini elestiren gozlerle inceleyen hayvan turu.
sevgili gunluk
bugun sahibim butun gun evde yoktu.sayesinde butun gun tasaklarimi yaydim.gelecek mart evden kactigimda birlikte olcagim kedileri kestim camdan.biri beyazdi ve ustunde sari lekeleri vardi onune gelen kediye sirnasiyordu feristah.digeri siyah ustune beyaz benekleri vardi ve gozleri guzeldi ama biraz ruhsuz gibiydi.fazla tahrik olamadim.umarim bu senede ust kattaki duvara capmis suratli tuy yumagi ile olmaz.her sene salak sahibim tuy yumaginin sahibini duduklemeye kalkismasa ben de o salakla koklasmam.umarim bizim abaza bu seferki kizi kacirmaz.yoksa eve erken gelmeye baslayip beni severek salak sesler cikaracak.hadi saglacakla kal.
el menzile beynel menzileteyn
degerli gunluk
bugun bizim abazan ev sahibiyle biraz dertlestik..morali bozuktu..sevgililer gununu yalniz gecirmis.."bende mart ayini bosgecirdim uzulme" manasina binaen bir miyavlama firlativerdim masum bakislarimla..inandi salak tabi..beni sokakta ilk gordugunde de ona boyle bakivermistim..neyse gunluk fazla uzatmayayim..
...
0

(bkz: kediyle dertlesmek)
elma sekeriiii
sevgili gunluk,
bu gun kar$i kom$unun o sirna$ik yaki$ikli kedisi bana sarkti. yav$ak birine benziyor hadi hayirlisi. gerci pek de tüyüne filan gür bir kedi yaki$ikli yani ama ne bileyim yav$ayinca hic ho$uma gitmedi. ama ilerde ne olur bilemem tabi.


(bkz: di$i bir kedinin gunlugu)
freshy
pek mırnav günlük hayattan çok sıkılmaya başladım.akşama kadar miyav da miyav başka icraat yok.gel pisi pisi git pisi.olay bu yani. bugun başıma bi kaza geldi merdivenlerden düştüm.allah’tan 4 ayak üstüne düştümde fazla canım yanmadı.tekrar eve çıktım.volkan’ın odasında gardolabın aynasından kendime bi baktımki ne göreyim.arka tarafımda iki bacağımın arasında büyük bi yara var.durumun önemini volkan’a anlatmak istiyorum gülüp geçiyo yahu gördüm işte bacaklarımın arasında kocaman bi yara var.
volkan’a kızgınım bugun akşama kadar bilgisayardan nankör kedi şarkısını dinledi sanırım bişiler demek istiyo bana.ama o bi yatsın en sevdiği t-shirti cırmalayıp parçalamazsam.
blinn
sevgili gunluk,
bu gun her zamanki gibi evimde dolastim, yemegimi yedim, bolca uyudum.aksam bizimkiler eve geldiler,bir de ne goreyim yanlarinda arada bir bizim eve gelip evde besledigi hayvanindan bahseden denyo da gelmis, elinde de bir kutu.kutuyu bir actilar, icerisinden hayatimda gordugum en igrenc mahluk cikti. evimde yasayan erkek kisi beni kavrayarak onunla ayni odada kalirsak alisabilecegimizi soyledi. hayir yapma dedim ama anlamadi yine geri zekali.uzun suredir benimle birlikte yasiyorlar ama ben onlarin dilini soktugum halde onlar benimkini hala sokemediler. her neyse o garip yaratikla ayni odada kaldik, neyse ki pisirigin tekiymis. sehpanin kenarinda durdu, ben de uzerine vazoyu devirdim. iki tane de suratina caktim, gonderdim evimden. ama sanirim ben onu pataklarken arada dur yapma falan gibi bir seyler soyledi, yaniliyor da olabilirim.
artemisia
aslında şöyle bir şeydir;

"sevgili günlük, her istediklerinde kendimi sevdirmiyorum, yan komşunun yavşak köpeği rocky gibi her önüme gelene kuyruk sallamıyor, kendimi aptal durumuna düşürmüyor ve ağzımdaki salyalara hakim olabiliyorum diye bana; hatta hiç de utanmadan türüme nankör diyorlarmış, hah, varsın desinler, zira ben yine de onlara sevimli gözükeceğim diye "gel her kim olursan ol gel beni mıncıkla" demeyeceğim. yine kendi canım istediği zaman gerçekten sevdiğim kişilere kendimi sevdireceğim. başkalarına sevimli gözükmek için kuyruğumu sağa sola sallayıp saçma sapan hareketler yapıp asaletimi ve gururumu ayaklar altına almayacağım. yok efendim sadakatsizmişim, neden de arada bir evden kaçıp bir kaç hafta ortalardan kaybolmam.. ben buna özgürlüğe düşkünlük diyorum ama gel gör ki hastalıklı bir biçimde birbirisiz yaşayamayan insan türüne bunu anlat.. tarih türüme yapılmış haksızlıklarla dolu, çok eskiden de şeytan diye diri diri yakıyorlardı, bizler ölüp de fareler çoğalınca ve veba patlak verince akılları başlarına geldi de, hala yeterince anlayamıyorlar günlük.. varsın anlamasınlar, ben yine de özgürüm, ben yine de asilim, ben yine de gerçeğim..."
nemesisceylan
çok süper ya, bir kedinin günlüğünün olabileceği fikri süper.
ben kedi olsam yıllarca günlüğüme şunu yazardım;çok şanslıyım dört ayağımın üstüne düşüyorum herseferinde çok şanslıyım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol