sanat sokağı

ya basta viva zapatista
ankara’nın karanfil 2’deki yeni mekanıdır.karanfil 2 sokak 30/13’te ilhan ilhan kitap evi’nin olduğu binada en üst katta, dev bir terası olan sanat evidir.içerde takı satışı, kitap-gazete okuma odası, tabloların sergilendiği salon ve terasta hoş sohbet edeceğiniz dev bir alan mevcuttur.
matilda83
ankaranın en iyi mekenlarında biridir.çok güzel yemekleri içten sohbetleri zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız mekan.ama şunu da eklemeden gecemeyeğim.o güzel mekan bi de havalar sıcak ise ah bide bira olsa diyeceğim sanat kokan entel dantel yer.
sepulturk
samsunda yıllarca gençlerin 19 mayıslarda eğlendiği mekan olmuştur ve istisnasız her 19 mayısta süper zeka ülkücü gençlik tarafından gitar çalıp şarkı söyleyen gençlerin tartaklandığı, bu tartaklamaya polislerin de ortak olduğu mekandır. ilkokul öğrencileri gelip duvarlarına bütün safça duygularıyla resimler yapardı bu sokağın. en sonunda akp’li belediye başkanı tarafından kaldırılmıştır ve bu süper ortam yok edilmiştir.
denemeler
her ilçe de bir tane oluşturulmaya çalışılan, birkaç gotik cafe,sokağında gümüşçüler,arnavut kaldırımlı sokaklardır. belediyelerin bakış açısına göre birkaç ressam ya da bir heykeltraş sokağın ortasında sanatını icra eder. göstermelik oluşumlardır. sanat sokakları insanların gümüş yüzük,küpe almaya geldikleri bir mekan haline dönüşmüştür. zaten sanata ve sanatçıya bakış açısı belli olan bir ülkede bu bile çoktur,yazıktır.
tokalon
çok sağlam bir adamın işlettiği, tekel işçilerine günü birlik yemek yardımı yapan, geniş bir kitleye hitap eden bir ankara kafesidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol