jeton yutan ankesorlu telefonu dövmek

imgoindeeperunderground
bir türk cezalandırma yöntemi olarak tabir edilebilecek, her bozulan cihaza tekma tokat girişerek çalıştırma denemesi. askeri bir mantık ile "alet edevata ceza vermek" hissiyatlı, kendini rahatlatma işlemi.
7doors
yurdum insanının nesnelerle kurduğu garip iletişimin kimi zaman sonuç verdiğini gösteren bir eylemdir.ne kadar tasvip edilmese de işe yaradığı, her türk insanının başından bir kez de olsa geçmiş olduğu sugötürmez gerçeklerdir.sadece, vurma eyleminin şiddeti değişkenlik göstermektedir.tabii cep telefonlarının kullanılmaya başlanılmasından sonra telefon kulübeleri kendilerini işe yaramaz hissetmeleri sonucu döv beni hissine de kapılmamış değillerdir.
uygulanan şiddetin artmasıyla, nesnelere insan muamelesi yaparken hayvanca davranışlarda bulunmak düşüncesini aklıma getirse de bu eylem, bu düşünce de insana hayvan demek hayvana hakaret oluru düşündürtmekte bana.

(bkz: tatlı söz jetonu deliğinden çıkarır)
overload
aslında bu eylem bir dövme eylemi değildir. iki şekilde incelenebilir.
1- çalışmayan televizyon, kahve makinası, kola otomatıda aynı muameleye maruz kalabilir ve kalırda ve bu eylem sonucunda çalışmaya başlarlar milletçe tamir etmeyi çok sevdiğmizden olsa gerek bu eylem bu amaca hizmet eder.
2- bu bir uyarıdır. "bak amua godumun gavur işi ya paramı ver ya kolamı ya da jetonu yeme lan şerefsiz bedava değil o uyarıyorum kırarım acımam" düşüncesinin fiiliyata geçirilen eylemidir. bu uyarıdan sonuç alınamaz ve çevre koşulları müsaitse işte o zaman dövme aşamasına gelinir ki bundan sonra buna maruz kalan cihaz hurdaya çıkartılır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol