bilgi için sözlük vs geyik için sözlük

stella
sanat tarti$masinin sonucu sanat, sanati seven toplum içindir olabilecegi gibi sözlük tarti$masinin sonucu sözlük, geyigi seven bilgiç içindir olabilir .
cyranonunburnu
kişinin kendini gösterme arzusu ile göbekten bağlı polemik konusu. ne demek istedim?? şöyle izah edeyim: sözlüğümüz gibi halkın erişimine açık sanal kuruluşlarda yazılanlar ve çizilenleri temel olarak iki ana gruba ayırmak mümkün.

1-saf bir bilgi muhteva eden entryler.
2-bilgiden çok yorum ve görüş barındıranlar. (bütün geyiklerin yapıldığı, ateşli siyasi tartışmaların ceryan ettiği, film eleştirileri, anketör çılgınlıkları vb.vb.vb)

şimdi efendim sözlük hükümranlarının istatistikler diye yukarı koyduğu butonlarda şöyle bir dolaşacak olursak anlarız ki en beğenilenlerde de en beğenilmeyenlerde de entrylerin temel anlattığı bunları yazan bilgiçlerimizin görüşleri, duygularıdır. bir başka deyiş ile bu alemde para eden öznelliktir, egolarımızdır. (böyle dedim diye bunları eleştiriyorum sanmayın sadece durumu ortaya koyuyorum zira şu anda benim yaptığımda aynı şeydir.) fakat kuruluşumuzu forumlardan ve bilimum zevzek sanal organizmalardan ayıran temel olgu onun bir bilgi yuvası (sözlük diyoruz zira) olarak tasarlanmasıdır. şimdi ortaya şöyle bir paradoks çıkmaktadır. sanal ortamlarda ünlü (hepimizin bildiği pöpüler frenkçesiyle celebrity) olmak yoluna başını koymuş arkadaşlar sözlüğün kuruluş amaçlarından en önemlisiyle tezat oluşturmadan bir sonuç elde edemeyecektir. bu sözlüklere ilgiyi arttıran bir etki oluştursa da bu etkinin niteliği soru işaretleri uyandıracaktır.
ama tabiki buraya tapu kadastro müdürlüğü memurları gibi kayıt atmak amacıyla girmedik. elbette eğlenip, sinirlenip, küfürleşip gül gibi geçineceğiz. bir yazıyı değerli kılan en önemli unsurlardan biri içindeki düşüncedir. ama o yazının bize ne kattığı da bize ne verdiği ne öğrettiği de o düşünce kadar önemlidir. bu yüzden geyiğimizi sözlüğün kelime anlamına da odaklanarak yapmayı nacizane hatırlatmayı görev bilirim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol