isvec parlementer krallığı polisi

darth sidious
ülke nüfusu 8.9 milyon olup nüfusuna oranla 225 kişiye bir polis karşılık gelmektedir. idari yapısı 24 özerk eyalete ayrılmıştır. tüm eyaletlerin parlamentoları vardır. polis sivil bakanlığına bağlıdır. sivil bakanlığı içişleri bakanlığıdır. polis teşkilatının eyaletlere rağmen merkezi bir yapısı vardır.
polis organları şunlardır:
polis dairesi (rikspolis)(genel müdürlük)
il müdürlükleri ve bağlı birim teşkilatları (länspolis)

polis organları mevcutları:
polis toplam : 16 700

temel polis eğitimi ve üst düzey yönetici eğitimleri:
tekamül ve branş eğitimlerinin periyodik ve düzenli olduğu görülmektedir. temel polis eğitimi üç yıl sürelidir. sandviç modeli bu ülkede de karakteristiktir. kırk haftalık temel teorik eğitim sonrası on sekiz aylık pratik/kadro eğitimi uygulanmaktadır. dört aylık ikinci bir teorik eğitim basamağı ile polis eğitim programı tamamlanır. orta kademe eğitimi on beş hafta süreli bir programdır.
üst düzey yöneticiliğine iki personel kaynağından yükselme uygulanmaktadır. üst düzey polis yöneticileri programında şart hukuk nosyonlu bulunmaktır. ancak meslek içerisinden yükselme de uygulanmaktadır. üst düzey yöneticiliğe geçişte personel kaynağına göre fransa’da uygulanan yaklaşım hakim uygulamadır. adaylar iki aylık temel eğitim sonrası yirmi altı haftalık pratik yönetici eğitimine katılırlar. staj sonrası teorik ve tekrar pratik şeklinde bir modelle otuz üç aylık bir eğitimi üç aylık bir yönetim modülü tamamlar.

rütbeler:

rikspolischef
länspolischef
länspolismästere
polismästere
polisöverintendent
polis’intendent

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol