bıraktigi gibi bulamamak sorunsalı

walide sultan
aslinda "buldugun gibi birak" slogani, umumi tuvaletler veya halka acik piknik yerlerinde gorebilecegimiz, bir temizlik sloganidir.
basliktaki sorunsal ise farklidir bundan; insanin tekrar geri dondugunde, biraktigi gibi bulmayi umut ettigi, hedeleri isaretler. bulabilir mi bilinmez ama bu umut her zaman vardir.

edit:bilgic kisisinin ise; an itibariyle, boyle bir umudu artik kalmamistir. cunku memlekette kapisi celik, pencereleri de kismen celik halinde olan, kapali biraktigi evine, hirsiz arkadaslar, dun gece itibariyle girmisler, bir yakininin ifadesine gore icerde hic bir sey birakmayacak sekilde bir temizlik harekati(!)gerceklestirmislerdir. sehrin gobeginde, kaynak makinalariyla bir gece yarisi calismasi olmus, kimseciklerin haberi olmamis. bilgici uzen bu kismidir olayin. yoksa gelen zarar cula caputa gelsin, onemli degil. cana zarar gelmesin, demistir bile zaten.
melankomik
bulduğun gibi bırak aslında her an hata verebilme olasılığı olan bir koddur. şöyle ki; bu sistemde herkes bulduğu gibi bırakacağından eğer bir gün bir kişi orayı pis bırakırsa o günden sonra orası hep pis kalacaktır. benim buna nacizane alternafitim bulmak istediğin gibi bıraktır, gördüğünüz gibi bu kod döngünün her başlangıcında kendini yenimekte, kısır döngüye girmeye ihtimal bırakmamaktadır, herkes mutlaka temiz bulmak isteyeceğinden pis bulsa bile temiz olarak bırakacaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol