cay tabağına dökülen cayi geri koyma hareketi

sinanhalac
bir şekilde çay tabağına bir miktar çay döküldüğü zaman bardağı her kaldırdığınızda o çay üstünüze damlayacağı için çok teknik bir hareketle dökülen çayı bardağa geri koymak gereklidir. önce bardağın götü hafifçe tabağın köşesine sürttürlür sonra çay tabağı ve kaşık baş parmakla sıkıştırılır ve el çabukluğu ile bu sorunun üstesinden gelinir. açık havada ise bardağa değil de yere dökülür bu çay ama mutlaka çay kaşığı ve tabak baş parmakla sıkıştırlmalıdır.
underpressure
değişik şekillerdeki hareketlerle güvence altına alınmaya çalışılan bir eylemdir. işin pratiğini bulanlar ise, çay tabağının üzerine bir peçete veya kağıt mendil koyarak dökülen çayı kağıda emme suretiyle durumu güvence altına almaya çalışırlar.
armour
tabağa dökülen çayı tabaktan içip daha sonra bardakta kalan çayı içmeye devam etmenin daha mantıklı olacağını düşündüren harekettir.
ayln
engebeli yollardan çay getiren kişinin engebeli yollardan geldiğini çaktırmamak için yaptığı eylem. yada kısaca beceriksizim bi çayı bile dökmeden getiremedim demek istememiştir.
with all my love
bu güzide hareket gerçeklestirilirken, pasta tabaginin en alt asamaya yerlestirilmesi büyük önem arzeder. zira çay tabagindan çay bardagina koyarken dökülen çaylar tekrar kullanıma sunulsun istenecektir.

olay bu defa: pasta tabagina dokulen cayi geri koyma hareketi basligi altinda incelenecektir.

ayni koyma hareketi gerçeklestirilirken; eger yine beceremez ve çay etrafa dökülürse iste o zaman siçtin demektir.

ve olay bu defa: yere dökülen çayi yalama hareketi basligi altinda incelenir. ki bu hiç de iç açici degildir.
elma sekeriiii
cay tabagına dökülen cay eger uygun durumdaysanız lavaboya dökülmeli, eger degilseniz altına bir peçete koymak suretiyle misafirlerinizin gözüne ölümüne batan bu rezilligi önleyebilirsiniz.

hatun milleti bu... sakız gibi çigner sonra da tükürür.
periduht
çayın ziyan olması istenmediği için yapılan harekettir ya da tabaktaki çay,bardağın içindeki çaydan daha soğuk olduğu için,çayın sıcaklığını azaltmak için konabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol