kalabalık yemeklerde kurulan çocuk masası

sinanhalac
aile toplantısı gibi bir olay vardır, neredeyse tüm akrabalar yemeğe gelmiştir yada siz gitmişsinizdir, işte o ortamlarda çocuklara başka bir masa kurarlar hemen ana masanın yanında. elbette aradan ben büyüğüm olm sizden ben orda oturucam işte diye artistlik yapan kuzen, yeğen birisi çıkar ama sonunda paşa paşa gelir yanızdaki sandalyede yer yemeğini.
bok bocegi
büyükler bunun çocuklar için çok sıkıcı olduğunu düşünür ama aslında çocuklar için de çok eğlencelidir..yağlı elini saçına sürme, ağzında lokma varken konuşma, hadi bitecek o tabak laflarını dinlemek zorunda kalmadan saçmasapan fıkralar anlatılarak, gönül rahatlığıyla yağlı elini saçına sürerek, yerlere ekmek kırıntısı dökerek yer çocuklar yemeklerini.. aradan bir iki tane salak çıkar ben illa da büyüklerle yicem işte banane der ağlar zırlar gider ama bilmez ki kendi kaybeder..
blinn
yıllar geçtikçe o ailedeki çocuklar eşek kadar olur ama hala ailenin en küçükleri onlardır. bu yüzden o masa her halukarda kurulur ve kaç yaşınıza gelmiş olursanız olun o masaya oturtulursunuz.
offf be
kalabalık ailelerin bayramlarda falan toplandıklarında sofraya sığmadıkları için çocuklarına kurdukları masalardır. bu masalarda rahatça yemek yenir, kuzen ittirilir, çeşitli şebeklikler yapılır, yemek biter bitmez de her beraber oyun oynanır.
hasktir
eskiden bizim ailede mutemadiyen kurulan masa. kalabalik ailenin avantaj mi dezavantaj mi cozemedigim seyi.

avantaj cunku buyuklerle oturup sikilmaniz onlarin muhabbetlerinde yemek alip verislerinde bogulmaniz gerekmiyor.
dezavantaj cunku o rahatsiz cogunlukla kucuk sikis tikis yerde yemek yemek zorundasiniz.

bizde o kadar kalabalik olurdu ki en buyuk kuzenim ancak 24 yasinda buyuklerin masasina gecebilmisti.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol