mafya devlet siyaset

jelibonur
birbirinden ayrı düsünülemeyen yasal ve yasal olmayan olusumlardır.devlet bir mekanizmadır siyaset devletin var olma bicimidir.yönetim uygarlıgın her döneminde var olmustur.arapest lerdede vardı bugun modern toplumlardada oldugu gibi.hükümetler gecicidir.devlet politikası güderler.devlet mekanizması oldukca büyüktür.sadece yasal olanla ilgilenmez yasal olmayana ilgi duyar ve bunu piyonlarla idare eder.acık olunca onu tanımaz veya ortadan kaldırır cünkü isleyis bu tarzdadır.uyusturucu,silah kacakcılıgı,para aklama,kontrollu olarak idare edilir.devletin yasal olmayan ile ilgilenmesi toplumsal patlamalara yol acacagı icin devlet mafya icinde hiyerarsisini kurar.iste burada kurumlar girer devreye yeraltı diye kavramlar gelisir.kısacası mafya devlet siyaset var olan ve var olacak olan fakat var olup var olmaması tartısılacak olan bir olusumur.
walide sultan
illegal cikar orgutlerinin bos bulduklari, veya boslugunu bulduklari meydanlara sizip, yaptiklari semirme somurme ve palazlanma hareketleridir. dunyanin her ulkesinde mafya orgutleri mevcuttur. ancak bunlarin basarisi ve yayilmasi, devlettin guc oraniyla ilgilidir. devletin gucu ise halktan aldigi destekle orantilidir. bu destek yoksa, kimse devlete guvenmiyorsa, orada zaten ati alan uskudari gecmistir.
hatta televizyon ve medya gibi yayin araclarinda bunlar birer kahraman gibi gosterilip, cocuklara buyuyunce ne olacaksin sorusu soruldugunda, yanit malum sekilde alindigi gorulmektedir. demek ki toplumdaki her kesim bilerek veya bilmeyerek veya mecbur birakilarak, bir sekilde bu cikar oyunlarina alet olmaktadir.
edit:yok mudur bir cozum, olduk mu biz simdi? sorusunun cevabi ise burada aranmamalidir. biz nacizane, gercekleri degisik bakis acilari kullanip yazariz, bizim yapabilecegimiz sadece bu kadardir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol