çift dalmak

epikuros
genelde bir futbol terimi olarak karşımıza çıkar, başka rollere de soyunabilir. futbolda, üstümüze topla gelen şerefsiz futbolcunun önüne -yalnız bu gelen rakip futbolcu olması lazımki değsin- topu kesmek amacıyla çift ayakla kayma olayıdır. rakip büyük ihtimalle sakatlanabilir bu hareket sonucunda. fakat amacımız sadece topun geçmesini önlemektir, bu açıdan bu yol bizi amacımıza götüren bir yol olması hasebiyle mubahtır.
schenardi
sözkonusu terimin en işlevsel olduğu branş, güreştir. ayaktaki iki güreşçiden birinin rakibinin iki ayağını birden kaldırıp bunun akabinde rakibini yere çalmasını ifade eder. tabii bu eylemin yapılabilmesi ancak serbest stilde mümkündür; çünkü grekoromen güreşte belden aşağısına müdahalede bulunmak yasaktır.
epikuros
bildiğim en iyi çift dalıcı koray avcıdır. futbol oynarken kendini bir park kaydırağında, bir su yalağında, bir yağlı direkte sanan bu kaygan arkadaş hiç bir pozisyonu ayırt etmeden her durumda rakibe çift dalar, özellikle ıslak sahada kendini penguen gibi bırakır çimlere göt üstü, beş altı metre kaydığı olur. kendini bulur bunu yaparken, çok mutludur. eğer çift dalıp ayağına kaydığı rakip iri yarı bi futbolcuysa, duvara toslamaktan korkarcasına elleriyle gözlerini kapadığı bile olur. neticede topu kapar, sakatladığı adamın enkazını arkada bırakıp müteakip pozisyonlara akar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol