kurt türk sorunu

darkofdirt
içim acıyor bu baslığa...
ama su gercek ki ülkemizin su an en büyük girdaplarından biri,
kurtulus savası ve devamı cok ilginç olmalı ki bu iki ırk ayrılma noktasında su an
birinin agzından sunu duydum:kürdistan!
bir yandan kürt türke diğer yandan türk kürde düşman...
bu iki kesişimin aptal silahşörleri bir seyin farkında değiller ve rolleri tam da istenildiği gibi...birbirine vurduruluyorlar!
az önce gazetede okudum bir kürt askerimiz defnedilmiş,ailesi bagırıyor oda kürttü onu niye...?
bakın zihniyetin acısı,bakın bu cıkarın ikiyüzlü olanı!
kuzenim sırnakta doktor ve anlattıkları cok mide bulandırcı,bir yandan eviyle bes adım ötedeki suyla arasına tas koymayan zihniyetin devlet yapsın diye bagırması,diğer yandan eger kacakcılık yapmazsak,izin vermezseniz biz pkkya gireriz diyen kişiler bir yandan burda yanlış şeylere zorla yöneltilen insanlar,beyni cok küçükken daha yıkanan yavrularımız!
bir gün istanbul otogardan corluya giderken orda bir cay ocagı sahibiyle konustum,kendisi kürt, ve aramızdaki diyalog:
-bize haklarınızı vercez dedi abdullah öcalan,benim kuzenim de onların içindeydi!
-biz de tamam dedik...
+yani ona katıldılar,öyle mi?
-ah,(kafasını önüne egdi)ama bizlere askerleri vurun dedi,biz dedik nasıl yani!böylemi hakkımızı arayacagız biz!sonra ayrıldılar bir kısmı,ozaman daha yeni oldukları için kimse bir sey diyemedi şimdi olsalar ölürler!
+ozaman sizin duygularınızla oynadı bu adam!
-deniz gezmişin kendisi de demişti bu adamı gözüm hiç tutmadı diye,evet o bizi kandırdı!

bu konusma objektif bir kürttleydi(kürt veya türk demek birine cok acaip,böyle diyor olamamın nedeni baslıktır yoksa bu kullanımı dogru ve güzel bulmuyorum,birine ırkıyla hitap etmek bence ayrılığı hiç bitirmiyecek bir sözcüktür,tüm ırklar için gecerli bu),kendisi ülkesini seviyor,ayrı bir ülke düşüncesi ona göre delilik,sacmalık...

peki neden pkk olmustu?
bunun nedenlerinden öncelikle devletin payı büyüktür,yok edilmedi,dogu bir sekilde geliştirilmedi ülkenin dogusu,ama su var ki kurtulus savasından sonra yaralar sarılıyor ve doguya doktor ve ögretmen gidiyordu ki zaten bir cok kişi milleti için yasıyordu(bu platona göre yasamanın değeri insan sadece böyle mana bulabilir hayatta diyordu)o anki değerin durusu ve gerilemesi doguda pkk nın yıktıgı okul hastane öldürdüğü zulmettiği doktor,ögretmen kısacası tüm insanınaydı,kendi insanınaydıda!
amacının sözde gercekciliğini burda yitirmiştir!
bir yandan su duyuldu en iyi kürt ölü kürttür,bunları söyleyen ırkcılardı,ve ülkenin yükü olarak gördüğü bu insanlardan farkı dogdugu ildi!
bu iki silahlı ve mafya olan taraf ideolojileriyle bir cok can ve gelecek caldılar belki bizim geleceklerimizide!
bir gün lise arkadasımı gördüm cok acıdır ki kendisi bu tür olaylara karısmıs dinledim ve aglamak istedim!
söyleydi konusmamız:
-biz hakkımızı arıyoruz,belki bu söylediklerimden sonra benimle konusmayacaksın bir daha!(yüzün de kin ve gözlerinde bir hüzün sezdim o an)
+peki,ne istiyorsun sen?kürtcemi konusmak ve düzelmesini istediğin sey nedir? anayasa mı?
-ben devlet düzenine karsıyım(kendisi o andan sonra konuyu che ve komünizme ceviriyor)
+peki kürdistan mı hayalin?
-hayır!aramızda bunu isteyenler var ama biz onlara hain olarak bakıyoruz bu topraklar hepimizin,sadece sistem karsıtıym ben,apdullah öcalanın kitaplarını okudunmu hiç,o bir düşünür aynı zaman da belki de filozof!
+gercek bir filozof sadece erdem bekler ve onu ister,neyse konumuz sistem olsun,her sistem kagıt üsütünde mükemmeldir sanırım katılırsın bana,o hal de eger bir sistem bozulduysa bunun nedeni nedir acaba?sakın senin sectiğin kişiler olmasın!bak sen askerin öldürdüklerini izliyorsun bense pkk nın!sence objektif olabilirmisin bana karsı!peki ben?
+olamayız ama olaylar cok karısık
-kafanda karısık,su var ki istediğin sey kansa bunu sokaklarda yaparsın,ama bir düşün pkk nın kurulusunu ve abdullah öcalanın yakalanısını sence o abd nin elinde değilmiydi?
sen emperyalizme karsıydın sanırım,peki senin haklarını korudugunu düşündüğün adam oranın bir usagı,filozof dediğin kişi zamanın da devlet bursuyla okuyan evladıymış daga cıkma sebebi gercekten nedir acaba?
.....
uzun bir konusma,cok düşünceli eve döndüm,kendisi napıyordur bilmiyorum sansa karsılastık konu galatasaray fenerken birden buraya cevirme gereği duymustu...
su var ki bir yerde ayrılık varsa sadece ayıran değildir sorun ayrılandırda,bir suc ki yıllardır çözülmedi,insanlar ülke sevgisinden öte insan sevgisini unuttular onları bir arada tutan dilleri,ortak tarihleri ve dinleriyken şimdilerde bu bir romanın yırtık sayfaları gibi...
muque
hiç bir şekilde sorun olarak bile gündeme gelmemesi gereken durumdur.kürt sorunu diye bir şey yoktur.yalnızca bir kaç militan ruhlu hayalperestin ortaya attığı iddialar,çizilmiş yalandan haritalar vardır...efendiler; türkiye toprakları üzerinde olduğunuz sürece bu tarz şeyleri gündeme getirmemeyi öğreneceksiniz.böylece varolduğu sanılan sorun da ortadan kalkacak....

(bkz: ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin)
darkofdirt
bu baslığın acılımı tüm bu iki milletin insanlarını karsılamamaktadır bu romantik baglanan kişilerin sözüdür,özünde türk kürt sorunu değil,akıl ve mantık sorunu vardır bunu cekende bunu yasayan insanlardır!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol