alternatif tip

pelagehatun
bitkilerden, otlardan, hayvanların orasının burasının dertlere derman olduğu görüşüne dayanarak ortaya atılmış bir de sonuna tıp kelimesi eklenmiş olay.

bilim adamlarının yıllarca uğraşıp laboratuvarlarda sabahlayıp bitkilerin özünden elde ettikleri ve sonucunda yine de yan etkilerinden kurtaramadıkları bu şeyleri yeyince faydasının yanında bir dünya zararının olabileceğini düşünmez insanlar da bundan medet umarlar anlamak zordur. hadi bu zararı görmezden gelelim seni iyileştircek olan şeyin bir dozu olur belli miktarda alman gerekir, sen nerden biliyosun da içince iyileşiyosun hemen.

(bkz: alternatif tıp çılgınlığı)

bir de şöyle bir hikaye vardır.

bir tıp fakültesinde kanser tedavisi için gelmiş bir adama tedaviye başlamışlar ama kullandıkları ilaç bir türlü gereken etkisini göstermiyormuş. sormuşlar adama "xx bey, daha önceden böyle dışardan size iyi gelir diye aldığınız birilerinin tavsiye ettiği bir şeyler yediniz mi" şeklinde, ve olayın aslı ortaya çıkmış.

adama bir tanıdığı köpekbalığı kıkırdağının kansere iyi geliğini söylemiş ve o da taa ebesinin köründen bir ülkeden köpekbalığı kıkırdağı getirtmiş. evet. adama verecekleri ilaç da köpekbalığı kıkırdağından yapılıyormuş ama bir sürü işlemden geçirildikten sonra belli bir dozda kullanılıyormuş. ve adam o kıkırdaktaki maddeye bağışıklık geliştirmiş dolayısıyla ilaç etki etmiyormuş.
hikaye gerçektir. bizzat bir onkolog kendi yaşadığı bir olayı anlatmıştır. buyrun size alternatif tıp .

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol