evlilik korkusu

melusine
bir kişiye bağlı kalamama,karşı tarafın sadakatsizliği,sorumluluktan kaçma gibi daha pek çok sebepten ötürü evlenmekten kaçınma.
bakegosan86
evleniceği kişi yeteri kadar sevmeyen ama kendini evlenmek zorunda hisseden şahısın nikah gününe kadar her gece yatağa kafasını koyduğunda süren allahım ben napıyorum?noli bana? eşedüenna ilahe gibi terimleri söylemesiyle oluşan korkular çemberi.bu devam evlilikten sonrada devam ederse adına boşanma denilir
lady rosenred
evlilik sorumluluk almak anlamına geldiği için ve bu sorumluluğun ağır olmasından dolayı yaşanılan korkudur.sadece kendinden değil artık eşinden de sorumlusundur,hareketlerine daha dikkat etmen gerekir ki sorun yaşanmasın, kırgınlıklar,kızgınlıklar olmasın .bu yük ağır geldiği için evlilikten korkulur.ayrıca sadece erkekler için geçerli bir durum değildir bayanlar da gayet normal olarak evlilikten korkabilir.
darklord
her sabah kalktığında aynı mendebur hatunun yüzünü görmekten korkmaktır. bu olay evliliğin cicim ayları süreci bitiminden sonra başlar ilişki gerilir aşk ibresi dibe vurur ve hatun kişi çekilmez hale gelir.

özeleştiri;
aslında hatunlar hayatın vazgeçilmez unsurlarından biridir anadır, yardır, kardeştir, evlattır bir lütuftur. biz kadını önce şeytan ilan eder sonra şeytanımıza taparız.
hippy chick
ilişilerden korkmak temelli bi hadise.
sorumluluklar artar,artık yalnız değilsindir sadece kendini düşünemezsin gibi nedenlerin birleşmesiyle kişilerde oluşan his.
epikuros
onu alan bunu da aldı;
-şirin bi bebek sahibi olma korkusu
-her akşam sıcak yatak korkusu
-her daim yaslanabilecek bir omuz bulma korkusu
-kendin yapmadığın halde arasıra mutfakta hazır yemek bulma korkusu
.

isimsiz kahraman
korkuların üstüne üstüne gitmek gerekir yalanlarıyla kandırılan kişiler bu şekilde davranarak hayatlarını karartmışlardır.bence korkun korkmak güzeldir.
igor
genclik yillarinda evlilik konusunda istekli olan erkek bunyelerin is yasamina baslamasiyla gerceklerle yuzlesip bir maceraya atilip atilmamakta tereddut ettigi duygudur. "ne guzel yav boyle evleniyorsun sevdigin insanla" soylemi yerini "yahu nasil gecinicez ya offf bu sartlarda evlenemem ben" soylemine birakir ki icler acisidir dahasi evlilik tarihi yaklastikca beyinde olusan derin dusunceler neticesinde bunyede agir tahribatlara yol acar.
ankakusu
sanirim normal insanlar evlilikten korkuyor. anormal insanlar ise sonuçtan degil ona giden yoldan korkuyor. hatta sonuca giden yolun tadi, tuzu, bali, kaymagi olan dügün’den. ben mesela evlilikten korkmuyorum. çünkü eminim ki mükemmel bir es ve baba olacagim ama su dügün yok mu dügün öldürüyor adami.

(bkz: dügün korkusu)
elma sekeriiii
hayatını sadece bir ki$iye baglı olarak geçirme, sorumluluk alma korkusudur.

kendinden ba$ka birilerini daha geçindirme stresi ki$iyi yer bitirir, tek ki$iye sadakat sözü vermek...

tırım tırım kaçarlar evlilikten bu ki$iler.
chef doeuvre
çevresindeki evliliklerin ya da kendi anne-babasının evliliklerinin artı ve eksi yanlarını karşılaştırıp eksilerin çok çıkması durumunda bireyde oluşan korkudur.
kısacası mutsuz olma korkusudur da diyebiliriz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol