2050 yılına bir mektup gönderin

firambogaz
2050 yilina geldigimizde, kimimiz yasiyor kimimiz hayata veda etmis
olacagiz. dusunun ki 50 yil once bu gunle ilgili akrabalarimiz ve
yakinlarimiz bize bir mesaj gondermis olsaydi, ne buyuk bir zevk ile okur,
onlarin 50 yil onceki duygu ve dusuncelerini paylasirdik. iste size 2050
yilina bir haber gondermeniz icin firsat. duygu ve dusuncelerinizi bizimle
ye yakinlarinizla paylasin.
posta servisimiz ve birakilan mesajlari okumak icin www.euroturks.com
adresini ziyaret ediniz. duygulariniz sonsuza kadar yasasin.
yeterli sayida katilimci saglani ve destek bulunabilirse poreje kitap haline
donusturulecektir.
2050 yilinda yakinlariniz size daha yakin olsun.

www.euroturks.com
bitos
16 mart 2006
sevgili sozluk,
su an yazar adayim. insallah yakinda yazar olacagim.eger ikibinelli yilin da sozluk diye bir sey kalirsa (ben 71 yasinda olacagim)hala yazarim diye dusunuyorum.gelecek insana neler getirir bilinmez tabii.ama 71 yasinda da torunlarimla bu zevki paylasmak isterim.ikibinellide gorusmek uzere.
maliyeci
sevgili sözlük.2050’ye kadar kıyamet kopar mı,kopmazsa da ben yaşar mıyım bilmiyorum,ama nah şuraya yazıyorum.44 sene bu entryi okuyan 200. nesil bilgiçler de bana hak verecekler,fenerbahçe uefa kupası falan alamıyacak.galatasaray da hala borçlu olacak.bunun dışında türkiye’nin şimdiki kadar kötü halde olacağını da düşünmüyorum.bu entryi allah uzun ömür verirse,2050 ye girdiğimiz ilk dakikalarda okumak üzere.
epikuros
alıcı: 46. nesil bilgiç adaylarından jüpitertoynağı

sevgili jüpitertoynağı yiğğenim,
buralar hep bağ bahçe şu an, sana hava atarak göstermem için bekliyor yavaş yavaş bozulmayı. o zamanlar daha ortam göt olmuş olacak, denizden yarrak çıkacak ve atasözüne uyup onu da yiyecez, keza yemişiz çoktan. yaşarsam bi göttirik sözlük zirvesinde buluşup gezeriz 2050’nin çarpık götleşmeli mekanlarınının aslını anlatırım sana. seni tahayyül edemiyorum; saçını, gözünü.. ama götgöbek bi deden olarak karşına çıktığımda "niye bu dünyayı düzdünüz dedelek" diye sitem etme çarparım! sana kızmaya hakkım da yok aslında, kıyıda köşede sikilmedik bir değer de bırakmadık size ama mektubu yazan olarak zeytinyağı rolünde değilim yanlış anlama yegenim. hepimiz bi deliği gözümüze kestirdik öyle geçirdik düzene. aslında iyi yaptık belki, eskiler kastı da ne oldu, bize geçiş dönemini yaşamak düştü. çok garip bir döneme rastladık. son 10 bin yılda biriken bilgiyi 10 yılda üçe beşe katladık.

fakat bu değişim döneminde ayakta durmakta zorlandık, tutunamadık çoğu zaman. eski biz olamazdık, yeni bir portre çizmeliydik, ama formunu örnek alabileceğimiz bir profil yoktu önümüzde. doğaçlama yapmak zorunda kaldık. elimiz ayağımıza dolaştı, bocaladık. geçmişimizi yadsıdık, batıya öykünmeyi denedik genelde. yine batı da dikenli yatak gibi göründü gözümüze çoğunlukla. uyum sağlamak için yargılamayı ve değerlendirmeyi bi yana bıraktık. ille de her şey mantığa uymak zorunda değil, dedik. bu kadarını başarabildik. belki olumlu sonuçlanabilir bu evrim, senle karşılaşana kadar. ne diyelim kısmet, ya da sadece ben diyeyim bunu, en azından şu an böyle söyleniyor bu durumlarda.

bunlar bi yana kaçırdığın çok şey var aslında. benim, dünya savaşlarını, atatürk’ü, menderes’i, lenin’i, ajda pekkan’ı, büyük-küçük olayları.. sadece çok eski arşivlerde görebildiğim gibi; sen de, şu an gözümüze zorla sokulan tayyip’i ve ekürisi unakıtan’ı, devrimi, ekonomik krizi, usame bin laden’i, abd-ırak savaşını, beşiktaş’ın barcelona’yı 3-0 dağıtışını, gs’nin uefa kupasını, michael jackson’ı... vesair bir çok şeyi ancak eski arşivlerde bulabileceksin.

iadei entry de bekliyorum ha toynağından başlarım yoksa, kestane kebap acele cevap.
steroid
şahsen 8-10 sene önce yaptığım şapşallıklara kıçımla gülerken söz konusu zaman dilimi 44 sene olunca koşarak uzaklaşacağım eylem.
(bkz: ergenlik)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol