karanlık guc tapınağı

darth sidious
karanlık güç tapınağı, sith imparatorluğu’nun kolonilerinden biri olan dromund kaas gezegeninde bulunmaktadır. tapınağın en yüksek kulesi, bir karanlık taraf bağlantı noktasıdır. tapınağın bulunduğu bataklık alan, eski sith imparatorluğu’nun düşüşünden sonra ki aydınlık ve karanlık savaşı’na ev sahipliği yapmıştır.

tapınak daha sonra darth bane’in iki kuralı’nı tanımayıp dromund kaas gezegeninde karanlık güç dini’ni kuran aforoz edilmiş darth millennial tarafından kullanılmıştır. bununla birlikte tapınak, kendilerine aynı zamanda karanlık taraf mesihleri diyen, millennial’in dinine mensup rahipler için komuta merkezi konumundadır. mesihler, imparator tarafından yeni düzen’e kabul edilmiş ve imparator’un gizli düzen’i adını almışlardır. tapınakta lord cronal gibi mesihler, gorc, pic, ve mutasyona uğratılmış noghri gibi sith yaratıkları yaratmışlardır. tapınak aynı zamanda imparator’un karanlık taraf hizmetkarlarından büyük amiral nial declann’ın ilk eğitimini aldığı ve cronal’ın hummalı kızı sariss’in çocukluğunu geçirdiği yerdir.

yüce mesih kadann ve imparator palpatine’in ayrılığa düşmesinin ardından, mesihler dromund kaas’tan ayrılıp bosthirda’ya kaçmışlardır. fakat tapınak bir karanlık taraf mekanı olmayı sürdürmüştür. kyle katarn’ın da karanlık tarafa düştüğü yer burasıdır. mara jade, sith yaratıkları noghri ve vornskr’lar ile savaşarak kyle’ı kurtarmıştır. şüphe yok ki, mesihler tapınaklarını sürekli gözlemekte ve bir gün geri dönmenin planlarını yapmaktadırlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol